návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rajčatová polévka Caprese

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 30 minut
Rajčatová polévka Caprese
Autor: Marek Kučera Rajčatová polévka Caprese
Vtipná italská variace na proslulý tříbarevný salát, tentokrát v podobě rajské polévky – inu, léto už skončilo, krásy podzimu čekají.

Postup

  1. Olej rozhřejte na středním plameni v hrnci. Přidejte šalotku, česnek, sušená rajčata a bobkový list. Smažte 3 až 4 minuty. Přidejte bazalku, tymián a bobkový list a smažte ještě minutu.
  2. Vlijte rajčata i s nálevem, zalijte 750 ml až 1 litrem vody a povařte asi 6 až 8 minut. Rozmixujte ponorným mixérem (bobkový list vyjměte). Polévku dochuťte balzamikovým octem a podle chuti ji osolte a opepřete. Dejte ji stranou.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu extra panenského olivového oleje, vsypte opláchnutý špenát a nakrájenou šalotku a krátce osmažte, jen aby špenát zavadl. Osolte ho a opepřete.
  4. Polévku rozlijte do ohnivzdorných misek, rozložte do nich špenát, posypte kousky mozarelly, misky postavte na plech a nechte pod rozehřátým grilem v troubě zapéct, jen co se sýr roztaví.

Rajčatová polévka Caprese  Foto:

Rajčatová polévka Caprese, foto: Marek Kučera

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!