reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rajčatová polévka s cizrnou z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Rajčatová polévka s cizrnou z pomalého hrnce

Rajčatová polévka s cizrnou z pomalého hrnce

Hodnoceno: 3x
Hustá sytá polévka, ve které máte do čeho kousnout. Spojení rajčat a cizrny je velmi oblíbené na Blízkém východě, stejně jako rajčat a řapíkatého celeru. Polévku krásně ovoní a dodá jí lehkou pikantnost. Konzervovaná cizrna výrazně zrychlí přípravu, pokud používáte sušenou, namočte ji a nejprve uvařte. V kyselé rajčatové šťávě by nezměkla.
nad 2 hodiny
8 porcí

reklama

Postup

  1. Mrkev, cibuli a česnek oloupejte, mrkev a celer nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno. 
  2. V pánvi rozehřejte na středním stupni olej a postupně opékejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek asi 6–8 minut, až zelenina změkne a rozvoní se. 
  3. Mezitím sceďte cizrnu a propláchněte ji, polovinu rajčat překrojte napůl, polovinu rozmačkejte nahrubo. 
  4. Opečenou zeleninu přesuňte do většího pomalého hrnce (objem 7 l), přidejte cizrnu, rajčata, rozmarýn a bobkový list, zalijte vývarem a promíchejte. Zakryjte a vařte na nízký stupeň 6 hodin. 
  5. Vyjměte bobkový list a rozmarýn, dochuťte solí a pepřem, promíchejte, posypte bazalkou a podávejte. 

PRIMA TIP: Cizrnovo-rajčatová polévka je nabitá pořádnou dávkou vitaminů. Pokud se vám to ale stále zdá málo, vmíchejte na posledních 30 minut vaření 150 g čerstvého kadeřávku nebo špenátu posekaného nahrubo. 

Rajčatová polévka s cizrnou z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Rajčatová polévka s cizrnou z pomalého hrnce

reklama

Největší dobroty z pomalého hrnce
Andrea Litzingerová

Vaření v jednom hrnci je staré skoro jako lidstvo samo, pomalé vaření v jednom hrnci či pekáči praktikovaly naši předci na kamnech nebo peci. Teď se trend přípravy šťavnatého vydatného jídla bez zbytečné námahy vrací. Moderní pomalý hrnec však už vypadá úplně jinak, vybrat si můžete z různých značek, velikostí, provedení, s časovačem či bez… Andrea Litzinger vás provede záplavou informací a pomůže vám zvolit pomocníka na míru vašim potřebám, poradí, jak ušetřit čas, peníze i energii při vaření, jak o hrnec správně pečovat a samozřejmě i co v něm vařit – od předkrmů přes polévky, masa, ryby a zeleninu až po přílohy a dezerty. V pomalém hrnci uvaříte zkrátka všechno, ať jste doma ve třech nebo v osmi. 

Vydalo nakladatelství CPress.