Angela Litzingerová

Rajčatová polévka s cizrnou z pomalého hrnce

Moje hodnocení
5x

Hustá sytá polévka, ve které máte do čeho kousnout. Spojení rajčat a cizrny je velmi oblíbené na Blízkém východě, stejně jako rajčat a řapíkatého celeru. Polévku krásně ovoní a dodá jí lehkou pikantnost. Konzervovaná cizrna výrazně zrychlí přípravu, pokud používáte sušenou, namočte ji a nejprve uvařte. V kyselé rajčatové šťávě by nezměkla.

8 porcí
120 minut
arabská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev, cibuli a česnek oloupejte, mrkev a celer nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejte na středním stupni olej a postupně opékejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek asi 6–8 minut, až zelenina změkne a rozvoní se.
  3. Mezitím sceďte cizrnu a propláchněte ji, polovinu rajčat překrojte napůl, polovinu rozmačkejte nahrubo.
  4. Opečenou zeleninu přesuňte do většího pomalého hrnce (objem 7 l), přidejte cizrnu, rajčata, rozmarýn a bobkový list, zalijte vývarem a promíchejte. Zakryjte a vařte na nízký stupeň 6 hodin.
  5. Vyjměte bobkový list a rozmarýn, dochuťte solí a pepřem, promíchejte, posypte bazalkou a podávejte.

PRIMA TIP: Cizrnovo-rajčatová polévka je nabitá pořádnou dávkou vitaminů. Pokud se vám to ale stále zdá málo, vmíchejte na posledních 30 minut vaření 150 g čerstvého kadeřávku nebo špenátu posekaného nahrubo.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Angela Litzingerová


Přečtěte si také

Recepty