Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a se zeleninovými hranolkami

4 porce
do 1 hodiny
Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a se zeleninovými hranolkami
Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a se zeleninovými hranolkami Autor: KitchenStory.cz
Skvělá, krémová polévka s nádechem Asie, ke které si udělejte petrželové a mrkvové hranolky. Rychlé, a přitom netradiční jídlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na kapce oleje si orestujte nadrobno nakrájenou šalotku společně s chilli a po chvíli přidejte na menší kousky nakrájenou mrkev. Mrkev by se měla jemně zbarvit dohněda, dávejte pozor, abyste nepřipálili šalotku. Následně přidejte do hrnce loupaná rajčata, kokosové mléko a všechny ostatní ingredience, díky kterým vznikne opravdu skvělý a voňavý vývar. Jen lístky koriandru (stonky můžete přihodit do vývaru) a šťávu z limetky si nechte až na finální dochucení polévky. Na mírném ohni pak nechte probublávat 15–20 minut.
  2. Mezitím si v rozehřáté troubě na pečicím papíře nechte péct na delší kousky nakrájenou mrkev s petrželí. Můžete si je nakrájet podle vlastního uvážení. Zakápněte je olejem a nezapomeňte osolit a opepřit. Na 180 °C to bude trvat do 15 minut.
  3. Polévku je potřeba rozmixovat na krém. Někdo to má raději hustší, někdo méně, proto ji můžete s klidným svědomím naředit přidáním zeleninového vývaru nebo třeba i větší dávkou kokosového mléka. Základem by měla být mírně nasládlá chuť, použijte tak třtinový cukr a nezapomeňte ani na sůl a pepř.
Reklama

Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a se zeleninovými hranolkami Foto:

Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a se zeleninovými hranolkami Foto:

Rajčatová polévka s kokosovým mlékem a se zeleninovými hranolkami, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama