reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rajčatová krémová polévka s čerstvým fenyklem
Autor: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka Rajčatová krémová polévka s čerstvým fenyklem

Rajčatová krémová polévka s čerstvým fenyklem

Hodnoceno: 4x
Rajčatovou polévku milují všichni. Fenykl jí dodá nečekaný rozměr, jeho kořeněná sladkost vyrovnává sladkokyselá rajčata. Rajčatové pyré se postará o sladkost a hustotu, pokud používáte čerstvá rajčata, povařte je doměkka a část rozmixujte a podle chuti doslaďte.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a na středním stupni restujte cibuli a česnek doměkka asi 5 minut za občasného míchání. 
  2. Tymián nasekejte nahrubo, fenykl na plátky. Přisypte je k cibuli, zlehka osolte a vmíchejte rajčatové pyré. Opékejte 10–15 minut. 
  3. Mezitím nakrájejte rajčata nahrubo. Přisypte je k opečenému základu, přilijte konzervovaná rajčata a vodu, vmíchejte javorový sirup, osolte, opepřete a dochuťte chilli vločkami. Jakmile se polévka začne vařit, ztlumte teplotu a povařte ji 45–50 minut do zhoustnutí. Pokud příliš rychle houstne, přilijte trochu vody. 
  4. Hotovou polévku dochuťte a rozmixujte na hladký krém. Případně přilévejte horkou vodu, až získáte požadovanou konzistenci. 

PRIMA TIP: Rajčatovou polévku servírujte s kopečkem kokosového jogurtu. Vyrábí se fermentací dužiny z mladého kokosu a přidáním živých probiotických kultur. Prodává ho například e-shop Wildandcoco.com, od značky Alpro ho koupíte i ve většině supermarketů, obchodů se zdravou výživou nebo v drogerii DM. 

Rajčatová krémová polévka s čerstvým fenyklem
Autor: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka Rajčatová krémová polévka s čerstvým fenyklem

Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Ella Woodward-Mills

Svou první knihou Lahodně s Ellou způsobila Ella Woodward doslova revoluci ve vnímání vegetariánství. Ukázala, že čistě zeleninová jídla mohou být sexy a oslovit i ty, kteří běžně jedí maso. Vegetariánkou se totiž nestala proto, aby zachránila zvířata, ale kvůli dlouhé vleklé nemoci, kterou úpravou stravy nakonec vyléčila. Při vaření promýšlí výsledný dojem, jídlo musí krásně vonět, chutnat i vypadat. Ve své poslední – veganské – kuchařce shrnuje 100 nejoblíbenějších a nejozkoušenějších receptů z večeří pro přátele, pop-up akcí, lahůdkářství i svého bistra a ukazuje, že jíst zdravě a vegansky od rána do večera je báječná jízda pro všechny smysly. Recepty doplňuje i Ellin příběh a praktický návod na veganství v běžném životě. 
Vydalo nakladatelství Knihy Omega

reklama

reklama