Ella Woodward

Rajčatová krémová polévka s čerstvým fenyklem

Moje hodnocení
4x

Rajčatovou polévku milují všichni. Fenykl jí dodá nečekaný rozměr, jeho kořeněná sladkost vyrovnává sladkokyselá rajčata. Rajčatové pyré se postará o sladkost a hustotu, pokud používáte čerstvá rajčata, povařte je doměkka a část rozmixujte a podle chuti doslaďte.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a na středním stupni restujte cibuli a česnek doměkka asi 5 minut za občasného míchání.
  2. Tymián nasekejte nahrubo, fenykl na plátky. Přisypte je k cibuli, zlehka osolte a vmíchejte rajčatové pyré. Opékejte 10–15 minut.
  3. Mezitím nakrájejte rajčata nahrubo. Přisypte je k opečenému základu, přilijte konzervovaná rajčata a vodu, vmíchejte javorový sirup, osolte, opepřete a dochuťte chilli vločkami. Jakmile se polévka začne vařit, ztlumte teplotu a povařte ji 45–50 minut do zhoustnutí. Pokud příliš rychle houstne, přilijte trochu vody.
  4. Hotovou polévku dochuťte a rozmixujte na hladký krém. Případně přilévejte horkou vodu, až získáte požadovanou konzistenci.

PRIMA TIP: Rajčatovou polévku servírujte s kopečkem kokosového jogurtu. Vyrábí se fermentací dužiny z mladého kokosu a přidáním živých probiotických kultur. Prodává ho například e-shop Wildandcoco.com, od značky Alpro ho koupíte i ve většině supermarketů, obchodů se zdravou výživou nebo v drogerii DM.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty