Suroviny
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- cibule, nadrobno nakrájená 2 ks
- mrkev, nakrájená 2 ks
- česnek, rozdrcený 3 stroužky
- velká rajčata, nahrubo nakrájená 5 ks
- přírodní krupicový cukr 1 lžička
- rajčatové pyré 1 lžíce
- čerstvá bazalka, nadrobno nakrájená 1 hrst
- Vývar 500 ml
- smetana (tučnost si zvolte sami) 200 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
K podávání
- drobné těstoviny, uvařené
- nastrouhaná mozzarella
- nastrouhaný parmazán
- najemno nakrájené lístky bazalky
- nahrubo drcený pepř, ideálně červený
Originální recepty na hřejivé polévky, v kterých stojí lžíce, najdete v podzimním čísle časopisu prima FRESH, který vychází ve středu 13. září:
Článek
Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Postup přípravy
- Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte na středním stupni olivový olej. Vsypte cibuli a mrkev a smažte, až cibule zvláční a zesklovatí, trvá to 7 až 10 minut. Vmíchejte česnek a smažte ještě asi minutu. Pak přidejte rajčata, cukr, pyré, bazalku, vývar, osolte a opepřete. Polévku uveďte do varu, snižte příkon a nepřikryté vařte asi 1 hodinu, až budou rajčata úplně rozvařená.
- Polévku pak rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu, na mírném stupni ji prohřejte.
- Do misek rozdělte uvařené těstoviny, zalijte horkou polévkou, posypte hrstkou mozzarelly a špetkou parmazánu, ozdobte proužky bazalky a rozdrceným pepřem. Podávejte.