návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1,5 hodiny
Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Autor: Marek Kučera Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
Luxusní verze „rajské“, stojící v naprostém protikladu k rozvařenému protlaku s jíškou z jídelny. Recept italské provenience dovedený k dokonalosti a s velkým šmrncem.

Originální recepty na hřejivé polévky, v kterých stojí lžíce, najdete v podzimním čísle časopisu prima FRESH, který vychází ve středu 13. září:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!

Postup

  1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte na středním stupni olivový olej. Vsypte cibuli a mrkev a smažte, až cibule zvláční a zesklovatí, trvá to 7 až 10 minut. Vmíchejte česnek a smažte ještě asi minutu. Pak přidejte rajčata, cukr, pyré, bazalku, vývar, osolte a opepřete. Polévku uveďte do varu, snižte příkon a nepřikryté vařte asi 1 hodinu, až budou rajčata úplně rozvařená.
  2. Polévku pak rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu, na mírném stupni ji prohřejte.
  3. Do misek rozdělte uvařené těstoviny, zalijte horkou polévkou, posypte hrstkou mozzarelly a špetkou parmazánu, ozdobte proužky bazalky a rozdrceným pepřem. Podávejte.

PRIMA TIP: Ve vysoké gastronomii se k dosažení úplně hladkých polévkových krémů nepoužívá mixér, ale síťový cedník s kličkou, kterým se polévka propasíruje (úplně stejně jako v dobách před kuchyňskými roboty). Krém je pak úplně hladký, bez slupek. Rozmixovanou polévku také můžete protřít přes jemné síto k dosažení stejného výsledku; pokud jen mixujete, účinnější je ponorný tyčový mixér. Rajčata musí být vždy zcela rozvařená.

Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou  Foto: Krémová rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou; foto: Marek Kučera