Suroviny
- kopřivy (mladé) 75 g
- baby špenát 75 g
- křen (nastrouhaný) 10 g
- brambory (uvařené a nastrouhané) 50 g
- slunečnicový olej (zastudena lisovaný) 30 g
- jablečný ocet 15 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- led (drcený) 150 g
Postup přípravy
- Do mixéru dejte mladé kopřivy zbavené stonků, ptačinec nebo jiné divoké bylinky (např. bršlici kozí nohu nebo řebříček), přihoďte mladý špenát, nastrouhaný čerstvý křen, uvařené nastrouhané brambory na zahuštění, přilijte slunečnicový olej a jablečný ocet, osolte a opepřete a nakonec přidejte led.
- Vše důkladně rozmixujte a poté propasírujte přes jemné síto, aby omáčka byla dokonale hladká.
PRIMA TIP: Martin omáčku servíruje s mladým vepřovým masem, bílou ředkví, lístky římského salátu, čerstvými bylinkami a nakládanými kapary z medvědího česneku.
KOKO ve varu: Kopřivová omáčka k masu podle Martina Štangla Zdroj: FTV Prima
Všechny kompletní epizody pořadu KOKO ve varu najdete ZDE