Akademie kvality

Jemný cibulový krém s bylinkovými krutony

Moje hodnocení
4x

Mnohými je tento skvělý druh zeleniny trochu opomíjen. Bereme ji jako naprostou samozřejmost. Přesto si bez cibule nedokážeme českou kuchyni představit. Proto jsme se rozhodli jí věnovat větší pozornost tímto delikátním jemným krémem.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, orestujte na 100 g másla dozlatova, přidejte bílé víno, snítku tymiánu nebo rozmarýnu a krátce povařte. Přidejte zeleninový vývar, oloupané a nakrájené brambory na kostičky, česnek, bobkový list, sůl, pepř a vařte na mírném plameni nejméně 30 minut. Poté přidejte smetanu a vařte dalších 20 minut.
  2. Z polévky vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte a krátce povařte.
  3. Chléb nakrájejte na menší kostičky, osolte, přidejte zbytek másla a tymiánu nebo rozmarýnu. Takto připravené krutony pečte v troubě na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
PRIMA TIP: Na krutony se skvěle hodí starší pečivo. Zkontrolujte pouze, zda není napadené plísní. Pokud je v pořádku, můžeme ho zpracovat na krutony namísto toho, abychom ho vyhodili.

Během samotného nákupu jednotlivých surovin doporučujeme vybírat ty potraviny, které nesou na svém obalu logo kvality, jakými jsou například Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Pak budete mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny.

Vyzkoušejte i další recepty na cibulovou polévku

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty