Jarní cibulačka

Moje hodnocení
3x

Polévka plná vitaminů a chuti, v zimě z klasické cibule, hřejivá a útěšná, na jaře ze sezonní cibulky, svěží a pikantní.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • extra panenský olivový olej 2 lžíce + na zakapání
  • jarní cibulky, očištěné a nakrájené na plátky 1 kg
  • drůbeží vývar 300 ml
  • voda 500 ml
  • sůl
  • křupavé pečivo k podávání

Postup přípravy

  1. Na středním stupni rozehřejte olej ve velkém hrnci. Vsypte cibulku a za občasného promíchání ji smažte, až zesklovatí, ale nezhnědne, asi 10 minut. Osolte, vlijte vývar a vodu. Na mírném stupni vařte 15 minut.
  2. Polévku pak rozmixujte dohladka, rozdělte do misek, zakapejte olejem a podávejte s pečivem, hodí se například i různé suchary a knäckebroty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty