návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Polévka z bílé cibule s krevetami

4 porce
do 1 hodiny
Polévka z bílé cibule s krevetami
Polévka z bílé cibule s krevetami Autor: Marek Bartoš / Fresh kuchyně
Hřejivé krémové polévky jsou důvodem, proč se těšit na zimu. Krevety v této bílé cibulačce působí jako závan léta a znovu potvrdí, že Zdeněk Pohlreich je skutečný pan kuchař. Odolejte pokušení použít žlutou kuchyňskou cibuli a sežeňte bílou. Postará se o svěží chuť.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Cibuli, česnek a brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli a česnek zhruba na 2mm, brambory na 5mm. 
  2. V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a na středním stupni ji restujte za občasného míchání zhruba 3 minuty, až začne zlátnout a měknout. Přidejte česnek a brambory a opékejte je přibližně 2 minuty, až mírně změknou a uvolní škrob. Zalijte je vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar, mléko a smetanu, přidejte tymián a nechte pod pokličkou zhruba 20 minut probublávat. 
  3. Mezitím vyloupejte krevety a orestujte je na 1 lžíci oleje dorůžova, stačí 1 minutu z každé strany. Nechte zchladnout. 
  4. Ze zbylého oleje, balzamikového octa, sójové omáčky, citronové šťávy a strouhané citronové kůry vyšlehejte metličkou nebo vidličkou hladkou marinádu a vložte do ní na 5 minut zchladlé krevety. 
  5. Do polévky přidejte máslo, zlehka ji osolte a opepřete a rozmixujte ponorným mixérem na hladký krém. Propasírujte přes cedník. 
  6. Krevety vyjměte z marinády a přelijte v talíři cibulovým krémem. Podle chuti můžete zakápnout marinádou. 
Reklama
Polévka z bílé cibule s krevetami
Polévka z bílé cibule s krevetami
Marek Bartoš / Fresh kuchyně

Fresh kuchyně
Zdeněk Pohlreich

Na úspěch kuchařky Lehká kuchyně, ve které oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich prozradil, proč a jakým způsobem žije zdravě, letos navázal kuchařkou Fresh kuchyně, ve které představuje moderní, zdravá a lehká jídla z čerstvých, převážně lokálních surovin. Kvalitní suroviny jsou polovina úspěchu, jak je dobře zkombinovat, upravit a naservírovat, vám ukáže Zdeněk Pohlreich na více než 90 receptech na snídaně, malá jídla, saláty, hlavní chody, dezerty a nápoje. Nejde jen o recepty, fresh je nový koncept zlepšení života, jak si prostřednictvím dobrého a zdravého jídla udržet jasnou mysl a fungující tělo. Knihu koupíte v knihkupectví nebo s podpisem na www.zdenekpohlreich.cz
Vydalo nakladatelství Sevruga. 
Související témata: krevety , cibule , Polévky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama