Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pivní cibulačka

4 porce
do 1 hodiny
Pivní cibulačka
Pivní cibulačka Autor: David Turecký / Kniha o pivu
Horká hustá cibulová polévka zahřeje a smíří vás s tím, že teplé dny pomalu končí. Pokud máte ještě vytažený gril, zapečte ji sýrovou čepicí rovnou v misce, pokud ne, položte opečené krajíčky bagety se sýrem na dno misky nebo polévkového talíře a horkou polévku přes ně přelijte.
Reklama

Originální recepty, v kterých hraje důležitou roli pivo, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte cibuli a oloupaný prolisovaný česnek, vmíchejte cukr a nechte na středním stupni za stálého míchání karamelizovat. Trvá to zhruba 15–20 minut.
  2. Vmíchejte protlak a škrob a povařte 2–3 minuty. Přilijte pivo a zahřívejte k varu. Vařte 5 minut, přilijte vývar, dochuťte solí a pepřem, snižte teplotu a nechte vařit přikryté poklicí 25 minut.
  3. Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C na funkci gril nebo horní ohřev. Bagetu nakrájejte na tenké plátky. Z povrchu sýra odkrojte plíseň a nakrájejte ho na plátky, kterými poklaďte bagetu.
  4. Polévku rozdělte do zapékacích misek a navrch přidejte krajíčky bagety se sýrem. Vložte je do předehřáté trouby a nechte sýr zezlátnout, zhruba 2 minuty.
Reklama

Pivní cibulačka  Foto: Pivní cibulačka , Foto: David Turecký / Kniha o pivu

 

Kniha o pivu Foto:

Kniha o pivu

PAVEL BOROWIEC, MARCELA TITZLOVÁ

Pronikněte hlouběji do tajů piva než jen na dno půllitru a naučte se pivo poznávat, ochutnávat a párovat s jídlem.

Šéfredaktor časopisu Pivo, Bier & Ale a porotce tří nejvýznamnějších evropských degustačních soutěží piv Pavel Borowiec vám ukáže různé pivní styly a způsoby vaření i ochutnávání piva.

Autorka Marcela Titzlová jednotlivá piva doplnila dvaceti dvěma recepty na pokrmy, kde pivo hraje nezanedbatelnou roli a naučí vás s pivem vařit tak, že se po přečtení knihy s radostí pustíte do vlastních experimentů.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

 

 

Související témata: Polévky , Francouzské kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama