Suroviny
- cibule (velké ) 6 ks
- máslo 100 g
- česnek 2 stroužky
- cukr krupice 1 lžička
- rajčatový protlak 1 lžíce
- škrobová moučka 1 lžíce
- pivo (weizenbier) 300 ml
- hovězí vývar 750 ml
- bageta (světlá ) 1/2 ks
- camembert (sýr typu camembert) 120 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Originální recepty, v kterých hraje důležitou roli pivo, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte cibuli a oloupaný prolisovaný česnek, vmíchejte cukr a nechte na středním stupni za stálého míchání karamelizovat. Trvá to zhruba 15–20 minut.
- Vmíchejte protlak a škrob a povařte 2–3 minuty. Přilijte pivo a zahřívejte k varu. Vařte 5 minut, přilijte vývar, dochuťte solí a pepřem, snižte teplotu a nechte vařit přikryté poklicí 25 minut.
- Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C na funkci gril nebo horní ohřev. Bagetu nakrájejte na tenké plátky. Z povrchu sýra odkrojte plíseň a nakrájejte ho na plátky, kterými poklaďte bagetu.
- Polévku rozdělte do zapékacích misek a navrch přidejte krajíčky bagety se sýrem. Vložte je do předehřáté trouby a nechte sýr zezlátnout, zhruba 2 minuty.