Suroviny
- cibule (větší žlutá ) 1 kg
- kachní sádlo (škvařené nebo máslo) 60 g
- kuřecí vývar 2 litry
- bílé víno (suché ) 80 ml
- tymián (čerstvý) 3 snítky
- chléb (silné krajíce rustikálního chleba) 6 ks
- sýr (nejlépe Comté) 230 g
- Sherry ocet 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velkém litinovém hrnci nechte na středním až mírném stupni rozehřát kachní sádlo. Přidejte cibuli a za častého míchání restujte zhruba 15 minut, dokud nezměkne.
- Přilijte vývar a víno, otrhejte lístky tymiánu, osolte, opepřete a pomalu přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Chléb rozložte na pečicí plech. Sýr nakrájejte na plátky a rozdělte je na krajíce chleba. Zapékejte ho v troubě předehřáté na 200 °C pár minut, až sýr zezlátne a rozpustí se.
- Přilijte do polévky sherry ocet, ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete. Naběračkou polévku rozdělte do jednotlivých misek, navrch položte opečený chléb se sýrem a nakonec posypte solí a pepřem.