Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Večeře do 30 minut: Rychlá cibulačka s tymiánem

Moje hodnocení
4x

Mísa horké husté polévky je opravdový životabudič. Zvlášť po dlouhém dni se hodí mít v zásobě recepty na rychlé a uspokojivé večeře. Jako je třeba tahle rychlá cibulová polévka. S krajícem dobrého kváskového chleba snadno nahradí hlavní jídlo

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni lžíci olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni dozlatova (potrvá to cca 6–8 minut).
  2. Až cibule zezlátne, přidejte do hrnce máslo, dijonskou hořčici, sušený tymián, třtinový cukr a vinný ocet a vše opékejte ještě 2–3 minuty na středním plameni. Nakonec celý obsah hrnce zalijte 900 ml zeleninového vývaru a přidejte sůl a pepř dle chuti. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 13–15 minut. Hotovou cibulačku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
  3. Tipy na servírování: Polévku můžete servírovat posypanou najemno nasekanou jarní cibulkou a s topinkou z kváskového chleba.

PRIMA TIP: Pokud chcete polévku ozvláštnit, do cibulového základu přidejte na tenké proužky nakrájenou sušenou šunku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty