Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Večeře do 30 minut: Rychlá cibulačka s tymiánem
Suroviny (4 porce)
- bílá cibule 450 g
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 20 g
- dijonská hořčice 1 lžička
- sušený tymián 2 lžičky
- třtinový cukr 2 lžičky
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- zeleninový vývar (lze nahradit vodou) 900 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni lžíci olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni dozlatova (potrvá to cca 6–8 minut).
- Až cibule zezlátne, přidejte do hrnce máslo, dijonskou hořčici, sušený tymián, třtinový cukr a vinný ocet a vše opékejte ještě 2–3 minuty na středním plameni. Nakonec celý obsah hrnce zalijte 900 ml zeleninového vývaru a přidejte sůl a pepř dle chuti. Hrnec přiklopte pokličkou a vařte na mírném plameni 13–15 minut. Hotovou cibulačku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
- Tipy na servírování: Polévku můžete servírovat posypanou najemno nasekanou jarní cibulkou a s topinkou z kváskového chleba.
PRIMA TIP: Pokud chcete polévku ozvláštnit, do cibulového základu přidejte na tenké proužky nakrájenou sušenou šunku.
Jíme zdravě do 30 minut
Tým, který stojí za celou řadou úspěšných publikací spojených heslem Jíme zdravě tentokrát zacílil na rychlost. Půlhodinka pouhá – a sedmdesát receptů ilustruje, jak hravě to jde. Najdete tu také skvělé rady, jak si s 15 ingrediencemi udělat krabičkové menu na celý týden! Autoři (kteří nově nabízejí i online kurzy a zdarma se jich může zúčastnit každý, kdo si knihu objedná v předprodeji) totiž pochopili, že volný čas patří k nejcennějším a nejnedostupnějším přísadám, a tak se rozhodli ukázat, jak s ním opravdu nápaditě šetřit, aniž byste ovšem vaše jídla a také zdraví nějak ochudili. Měli na mysli i dostupnost ingrediencí, takže si opravdu vystačíte s běžným sortimentem.