Suroviny
- celozrnná pšeničná mouka 430 g
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
- cukr krystal 95 g
- sůl (špetka soli)
- vejce 2 ks
- slunečnicový olej 145 g
- řecký jogurt 132 g
- nízkotučný tvaroh 236 g
- voda (vlažná voda) 350 g
- kanadské borůvky 250 g
- kůra z 1 citrónu, najemno nastrouhaná
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinové formy vystlete košíčky.
- V jedné míse smíchejte suché suroviny - mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, cukr a sůl.
- V druhé míse smíchejte tekuté suroviny - vejce, jogurt, tvaroh a olej. Pozor! Všechny by měly mít pokojovou teplotu! Tekutou směs opravdu dobře propojte.
- K suché směsi nyní přimíchejte tekutou směs, přidejte ještě i vodu a vše promíchejte, aby Vám vzniklo tekutější těsto.
- Nakonec přidejte borůvky a kůru z citrónu.
- Promíchejte a těsto nyní nalijte do papírových košíčků v muffinové formě.
- Formy na muffiny pak dejte péct do trouby na 25 minut.
- Po upečení nechte zcela vychladnout, minimálně jednu hodinu
Vláčné borůvkové muffiny Zdroj: Milluji