Pečená jablka
- jablka (menší ) 2 ks
- Kokosový olej 20 g
- med 2 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
Muffiny
- celozrnná špaldová mouka 100 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- Kokosový olej (rozpuštěný) 60 g
- med 1 lžíce
- vejce 1 ks
- ricotta (nebo řecký jogurt) 160 g
- sůl
Drobenka
- med 2 lžíce
- celozrnná špaldová mouka 2 lžíce
- Kokosový olej (tuhý) 1 lžíce
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170–180 °C. V pánvi rozehřejte 20 g kokosového oleje, přidejte med, skořici a zamíchejte. Jablka nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Nechte vše vařit na mírném plameni 10–12 minut a odstavte.
- Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí. V jiné misce vyšlehejte kokosový olej, med, vejce a ricottu. Obsah obou mís spojte, přimíchejte pečená jablka a vzniklé těsto rozdělte rovnoměrně do 12 formiček na muffiny.
- Muffiny před pečením ještě posypte drobenkou – tu připravíte tak, že smícháte 2 lžíce medu a celozrnnou špaldovou mouku s kokosovým olejem. Drobenku rozdrobte na každý z muffinů.
- Muffiny dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 15–20 minut při 170–180 °C.
PRIMA TIP: V receptu můžete místo kokosového oleje použít máslo ve stejném množství.