Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Muffiny z pečených jablek s drobenkou

12 porcí
do 1 hodiny
160 kcal
Muffiny z pečených jablek s drobenkou
Muffiny z pečených jablek s drobenkou Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově
Až budete péct jablka do tohoto receptu, upečte jich rovnou několikanásobné množství. Jsou totiž báječná i sama o sobě, a proto mají tendenci záhadně mizet rovnou z plechu, tak aby vám nakonec vůbec zbyly do muffinů :)
Reklama

Suroviny (12 porcí)

Pečená jablka:

Drobenka:

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170–180 °C. V pánvi rozehřejte 20 g kokosového oleje, přidejte med, skořici a zamíchejte. Jablka nakrájejte na kostičky a přidejte do pánve. Nechte vše vařit na mírném plameni 10–12 minut a odstavte.
  2. Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí. V jiné misce vyšlehejte kokosový olej, med, vejce a ricottu. Obsah obou mís spojte, přimíchejte pečená jablka a vzniklé těsto rozdělte rovnoměrně do 12 formiček na muffiny.
  3. Muffiny před pečením ještě posypte drobenkou – tu připravíte tak, že smícháte 2 lžíce medu a celozrnnou špaldovou mouku s kokosovým olejem. Drobenku rozdrobte na každý z muffinů. 
  4. Muffiny dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 15–20 minut při 170–180 °C.
Reklama
PRIMA TIP: V receptu můžete místo kokosového oleje použít máslo ve stejném množství.

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.

“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.

V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.

Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.

Související témata: muffiny , recepty s jablky , Svačina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama