Suroviny
- čokoláda (minimálně 70% ) 120 g + 40 g
- máslo 120 g
- vejce 2 ks
- cukr krupice 150 g
- hladká mouka 55 g
- kakao (kvalitní ) 35 g
- sůl špetka
- sůl (vločková,na podávání)
Článek
22 nejlepších receptů na sladké muffiny a cupcakes
Pokud ho ještě nemáte, je načase pořídit si do výbavy plech na muffiny. A pak už jen zkoušet nové recepty na ty nejlepší mini "bábovičky". Jsou skvělé jako dezert ke kávě,...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. V tepelně odolné misce rozpusťte na vodní lázni za občasného míchání máslo se 120 g nalámané čokolády.
- Jakmile je směs dokonale hladká, stáhněte misku z vodní lázně a směs nechte mírně vychladnout.
- Mezitím ve středně velké míse vyšlehejte vejce spolu s cukrem krupicí do pěny. Poté za pomalého šlehání vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Hladkou mouku s kakaem a špetkou soli prosejte do jiné misky, dobře promíchejte a poté sypké suroviny zapracujte s pomocí stěrky k čokoládové směsi.
- Těstem naplňte do 3/4 muffinové formičky vyložené papírovými košíčky, posypte zbytkem nahrubo nasekané čokolády a pečte v předehřáté troubě 14–16 minut.
- Nechte zcela vychladnout. Těsně před podáváním můžete jemně posypat vločkovou solí.