![Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem](https://cdn.administrace.tv/2022/08/07/mini_169/f4f707a785462824c2aa47005a9a2500.jpg)
![Hrách se vrací na naše stoly! Vyzkoušejte skvělé hrachové recepty](https://cdn.administrace.tv/2022/08/07/medium_169/8db5e257cdb5dec36a04facab868e1e1.jpg)
Hrách se vrací na naše stoly! Vyzkoušejte skvělé hrachové recepty Zdroj: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce
Hrách patří mezi luštěniny a v nabídce můžeme najít hrách zelený a žlutý, buď celý nebo půlený. Před přípravou je lepší ho namočit, výrazně se tím zkrátí doba vaření.
Z hrachu se nejčastěji připravuje kaše nebo polévka, je také nezbytný při přípravě šouletu. Můžete z něj ale zkusit připravit různé pomazánky, hummus nebo bezmasé karbanátky.