Suroviny
- hrách (zelený,celý, neloupaný)
- máslo
- voda
- čerstvě namletý pepř (černý )
- sůl
Postup přípravy
- Hrách propláchněte a nechte ho ponořený ve vodě (asi 3 cm nad hrachem).
- Nechte v pokojové teplotě a po 24 hodinách vodu vyměňte.
- Takto opakujte, dokud hrách nenaklíčí (trvá to dle stáří hrachu, 2–3 dny).
- Na rozpuštěném másle opečte naklíčený hrách, stačí asi 3–5 minut.
- Lehce promíchejte, osolte, opepřete a je hotovo.
PRIMA TIPY:
- V případě sladké verze můžete místo soli a pepře přidat např. rozinky a osladit medem.
- Použít můžete zelený i žlutý hrách, který je lépe stravitelný pro ty, kteří na luštěniny nejsou tolik zvyklí.