Akademiekvality.cz

Sváteční hrachová polévka se slaninou a křupavými krutony

Moje hodnocení
5x

Pokud si nelibujete v rybí polévce, ale chcete zachovat tradici, uvařte si na Vánoce hrachovou polévku stejně jako naši předkové. Pokrm vás prohřeje po vaší vánoční procházce, nebo naopak dodá sílu těsně před ní. Snoubí se v něm hned několik chutí – cibulka, česnek, majoránka i restovaná slaninka. Věřte, že i ze zdánlivě obyčejné „hrachovky“ můžete mít delikátní zážitek.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hrách namočte nejlépe den dopředu.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, česnek a zalijte vývarem. Přidejte hrách a vařte doměkka.
  3. Když je hrách měkký, přidejte smetanu, majoránku a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vše krátce provařte, dochuťte solí a pepřem a zjemněte máslem.
  4. Chléb a slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.

PRIMA TIP: Pokud chcete mít jistotu, že při restování nebude slanina prskat, preferujte vybrané druhy určené přímo ke smažení, pečení nebo ke grilování. Jedná se zpravidla o tepelně neopracované slaniny typu „bacon“.

Další tipy a informace o kvalitních potravinaách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty