Suroviny
Postup přípravy
- Hrách namočte nejlépe den dopředu.
- Na rozpáleném oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, česnek a zalijte vývarem. Přidejte hrách a vařte doměkka.
- Když je hrách měkký, přidejte smetanu, majoránku a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vše krátce provařte, dochuťte solí a pepřem a zjemněte máslem.
- Chléb a slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi dokřupava.
PRIMA TIP: Pokud chcete mít jistotu, že při restování nebude slanina prskat, preferujte vybrané druhy určené přímo ke smažení, pečení nebo ke grilování. Jedná se zpravidla o tepelně neopracované slaniny typu „bacon“.
Další tipy a informace o kvalitních potravinaách najdete na webu akademiekvality.cz.
Sváteční hrachová polévka se slaninou a křupavými krutony 2 Zdroj: Akademie kvality
Sváteční hrachová polévka se slaninou a křupavými krutony 3 Zdroj: Akademie kvality