zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Severská hrachovka s opečenou cibulí
Autor: Marek Kučera Severská hrachovka s opečenou cibulí

Severská hrachovka s opečenou cibulí

Hodnoceno: 8x
V Dánsku, Norsku i Švédsku je hrachová polévka mýtus. Vždy ve čtvrtek se podává v tamních školních jídelnách i kantýnách a nerozlučně k ní patří jako další chod, v troubě pečené suflované palačinky se šlehačkou a džemem. Polévka je prý jednou z nejmocnějších zbraní proti zimním splínům…
do 1,5 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte olej na středně vysokém stupni. Vsypte 2 nadrobno nakrájené cibule a asi 15 minut smažte, až zezlátne. Pak přidejte všechny další přísady kromě zbylé cibule, soli a pepře.
  2. Uveďte do varu, snižte příkon a na mírném stupni vařte 45–60 minut, až bude hrách úplně měkký.
  3. Na plátky nakájejte zbylé 2 cibule a osmažte ji, až bude zlatá a křupavá. Dávejte pozor, aby se nespálila. Dejte stranou.
  4. Po uvaření polévku podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypanou dokřupava osmaženou cibulkou.

PRIMA TIP: Chcete-li, posypte polévku ještě najemno nakrájeným koprem.

Severská hrachovka s opečenou cibulí
Autor: Marek Kučera Severská hrachovka s opečenou cibulí

Další nevšední recepty ze skandinávské kuchyně najdete v novém podzimním čísle časopisu Prima FRESH, který vychází 15. září: 

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

Vychutnejte si chutě a vůně podzimu podle časopisu Prima FRESH!

reklama