Hrachová polévka s kuřecím masem
Zdroj: Marek Kučera
Hrachová polévka s kuřecím masem
Zdroj:
Marek Kučera
Sušený hrách (žlutý nebo zelený) se obvykle podává vyloupaný a rozpůlený. Kdysi patřil ke stálým zásobám každé kuchyně, dnes je spíš exotickou surovinou. V téhle lahodné polévce si ho musí zamilovat i ten, kdo školní hrachovku moc nemusel.
Postup přípravy
-
Olej rozehřejte ve velkém silnostěnném hrnci a osmažte v něm kousky masa, až trochu zezlátnou, trvá to 8 až 10 minut.
-
Přidejte celer, mrkev, cibuli, rozmarýn, osolte a opepřete. Smažte asi 5 minut, až začne cibule měknout.
-
Přidejte hrách, zalijte vývarem a uveďte do varu. Teplotu snižte a částečně přikryté vařte asi 20 minut nebo až hrách napůl změkne – při okrajích bude měkký, ve středu ještě ne.
-
Přidejte brambory a dál vařte asi 10 minut, až budou hrách i brambory měkké. Podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte česnek a posypte nakrájenými bylinkami.
Hrachová polévka s kuřecím masem
Zdroj: Marek Kučera
Hrachová polévka s kuřecím masem
Zdroj:
Marek Kučera
Další neodolatelné recepty na polévky z luštěnin najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: