Základ
- hovězí zadní 750 g
- špek (nakrájený na špalíčky) 70 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- sádlo 60 g
- cibule (nakrájené nadrobno) 2 ks
- rajčatový protlak 70 g
- bílý vinný ocet 7 lžic
- červená paprika (očištěná a nakrájená na nudličky) 150 g
Na dokončení
- máslo 40 g
- hladká mouka 40 g
- řepkový olej 2 lžíce
- cibule (nakrájená na tenká půlkolečka ) 1 ks
- červená paprika (nakrájená na nudličky) 1 ks
- žlutá paprika (nakrájená na nudličky) 1 ks
- cherry rajčata (nakrájená na čtvrtky) 2 hrsti
- sterilované okurky (nakrájené na kolečka) 2 ks
- dušená rýže (k podávání)

Postup přípravy
- Maso očistěte, udělejte do něj otvory a prošpikujte špekem. Osolte, opepřete a svažte provázkem.
- V kastrolu rozehřejte sádlo a maso opečte ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou.
- Do výpeku přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova. Vmíchejte protlak, chvíli restujte, přidejte ocet a nechte odpařit tekutinu.
- Přidejte papriku, zalijte 700 ml vody a promíchejte. Vraťte maso do kastrolu, přiklopte a pečte při 150 °C 2,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Na másle si připravte světlou jíšku, kterou omáčku zahustíte. Vařte ještě 30 minut a poté rozmixujte nebo propasírujte.
- Na oleji opečte cibuli, papriky, cherry rajčata a okurky. Přidejte je do omáčky.
- Maso nakrájejte na plátky a podávejte s rýží. Pro ozvláštnění můžete rýži smíchat s nasekanou petrželkou.
PRIMA TIP: Chcete si dopřát omáčku s knedlíkem nebo těstovinami i v pracovním týdnu, ale nemáte dostatek času na přípravu? Vyzkoušejte některou z „hotovek“ Karlova Koruna. Vyzkoušejte hovězí guláš, svíčkovou na smetaně s houskovým knedlíkem nebo rajskou omáčku s těstovinami. Ušetříte čas a dopřejete si jídlo, které vás zasytí. K dostání v síti prodejen PENNY za doporučenou cenu 89,90 Kč.
Vyzkoušejte také znojemskou omáčku s hovězím masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Znojemská omáčka s hovězím