Najděte si recept
Na co máte chuť?

Znojemská omáčka s hovězím
Suroviny
Postup
- Špek nebo slaninu nakrájejte na klínky a dejte je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se s nimi bude maso špikovat.
- Do masa udělejte tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuňte do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolte a opepřete ze všech stran.
- V hrnci rozpalte olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečte a vyjměte. Pak udělejte základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujte pozvolna dohněda, pak přidejte polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujte.
- Zaprašte moukou, chvilku míchejte, pak přidejte papriku a nové koření a zalijte asi půllitrem vývaru.
- Dobře rozmíchejte a vraťte zpět maso. Přiklopte a duste 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem. Nakonec přidejte zbylé pokrájené okurky, prohřejte a dochuťte.
Znojemská omáčka s hovězím; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“