Suroviny
- hovězí maso (např. loupaná plec nebo kus zadního) 750 g
- cibule 2 ks
- špek
- nakládané okurky 3 ks
- hořčice 1 lžíce
- hovězí vývar
- nové koření 5 kuliček
- červená paprika
- hladká mouka
- pepř
- olej
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Špek nebo slaninu nakrájejte na klínky a dejte je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se s nimi bude maso špikovat.
- Do masa udělejte tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuňte do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolte a opepřete ze všech stran.
- V hrnci rozpalte olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečte a vyjměte. Pak udělejte základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujte pozvolna dohněda, pak přidejte polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujte.
- Zaprašte moukou, chvilku míchejte, pak přidejte papriku a nové koření a zalijte asi půllitrem vývaru.
- Dobře rozmíchejte a vraťte zpět maso. Přiklopte a duste 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem. Nakonec přidejte zbylé pokrájené okurky, prohřejte a dochuťte.
Vyzkoušejte také připravit klasické španělské ptáčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE