Kateřina Jašková

Houbové ragú se slaninou a krémovou omáčkou s jasmínovou rýží

Moje hodnocení
4x

Houby v krémové smetanové omáčce? No tak to je neskutečná lahůdka! Mimo houbovou sezonu můžete sáhnout po žampionech, ale jakmile vyrazíte do lesa na lov, určitě zařaďte i hříbky. Slanina na kostičky dodá jídlu další chuť a voňavá rýže vydá za ideální přílohu.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Žampiony důkladně omyjte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky.

  2. Slaninu nakrájejte na kostičky. V hlubší pánvi orestujte slaninu, dokud nepustí tuk a nevyškvaří se, poté přidejte cibuli a česnek a orestujte do sklovita.

  3. Nyní přidejte žampiony, orestujte, osolte, přidejte mletou papriku a zalijte vodou nebo vývarem, duste, dokud žampiony nezměknou.

  4. Nakonec přidejte smetanu spolu s hořčicí a ještě chvíli provařte, dokud se smetana nezredukuje a nevznikne krémová konzistence omáčky. Mezitím uvařte rýži.

  5. Pokud máte rýžovar, tak v rýžovaru. Po uvaření rýži rozprostřete na plech a nechte chvíli zchladnout, aby se jednotlivá zrnka rýže oddělila. Pokud nemáte rýžovar, připravte rýži tak, že ji nasypte do hrnce a přidejte dvojnásobek vody.

  6. Rýži osolte a vařte pozvolna na středním stupni. Trvá to cca 20 minut. Poté rýži stejně jako po uvaření v rýžovaru rozprostřete na plech a nechte vysušit, aby se zrnka oddělila.

  7. Podávejte s houbovým ragú a na talíři ozdobte najemno nasekanou petrželkou.

Další recepty se smetanovou omáčkou najdete na našem webu:

Nebo co takový Stroganov? Vyzkoušejte ho podle našeho videoreceptu!

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Jašková

Miluji svůj život Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)


Přečtěte si také

Recepty