Zapečené masové kuličky s bramborami ve smetanové omáčce

Moje hodnocení
10x

Rychlý recept skoro bez práce, který ocení každá rodina. Zkuste si doma připravit zapečené masové kuličky s bramborami, kterým vévodí skvělá smetanová omáčka. Rozhodně je o co stát!

4 porce
60 minut

Suroviny

  • hovězí mleté maso 500 g
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 1 ks (75 g)
  • mrkev, najemno nastrouhaná 100 g
  • ricotta 250 g
  • mozzarella 125 g
  • ghí (přepuštěné máslo) 1 lžíce
  • vejce (sůl, pepř)
  • sušená petrželka 1 lžička
  • 15% krémová smetana nebo smetana ke šlehání 500 ml
  • brambory (bez slupky) 600 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.
  3. V pánvi rozehřejte ghí a orestujte na něm cibuli s česnekem.
  4. K cibuli a česneku přidejte i nastrouhanou mrkev a také orestujte.
  5. Do mísy dejte mleté maso, přidejte ricottu a orestovanou zeleninu.
  6. Přidejte sůl, pepř a sušenou petržel a vše důkladně promíchejte a propojte do celistvé hmoty.
  7. Brambory nakrájejte na tenké plátky.
  8. Mozzarelu najemno nastrouhejte.
  9. Smetanu osolte a opepřete a promíchejte s nastrouhanou mozzarelou.
  10. Do větší zapékací mísy nebo do pekáče rozvrstvěte nejdřív plátky brambor.
  11. Poté na ně položte kuličky masa, které vytvarujte z masové směsi.
  12. A nakonec vše zalijte smetanou s mozzarelou.
  13. Dejte do trouby péct na 50 minut. Ihned servírujte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty