Suroviny
- vepřová panenka 1 ks
- tymián (čerstvý) 1 hrst
- sůl
- pepř
- olivový olej
- smetana (40%) 200 ml
- sušená rajčata 1 hrst
- žampiony 3 ks
- petrželka 1 hrst
- nakládaný zelený pepř
Postup přípravy
- Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm tlusté do olivového oleje, pepře a čerstvého tymiánu, nechte v misce alespoň hodinu odležet.
- Po hodince klaďte na rozpálenou pánev a restujte z obou stran , dokud není panenka hotová. Sundejte medailonky z pánve a do výpeku kápněte ještě trochu oleje. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujte, přihoďte petrželku, na tenko nakrájená sušená rajčata a asi lžičku nakládaného zeleného pepře. Vše zalijte vysokoprocentní smetanou a nechte omáčku zredukovat dokud nezhoustne.
- Ochutnejte a případně dosolte.
- Jako příloha je ideální opečený brambor nebo domácí hranolky.
Vyzkoušejte také vepřovou panenku v pepřové omáčce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřová panenka ve smetanové pepřové omáčce