reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami

Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami

Hodnoceno: 8x
Základ italských omáček na těstoviny. Spojení zemitých voňavých hub, suchého bílého vína s jemnou kyselinkou a sladkou smetanou funguje naprosto harmonicky už stovky let. Zkuste obměnit smetanu za řecký jogurt nebo crème fraîche, omáčka získá moderní šmrnc.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji.
  2. Houby očistěte a nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, vsypte česnek a restujte, až začne zlátnout. Přisypte houby, rozdrobte navrch bujon, osolte a opepřete. Petržel nakrájejte nadrobno, vmíchejte k houbám a opékejte doměkka. Pozor, ať houby nerozvaříte, stačí, že změknou, ale udrží si svůj tvar. 
  3. Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. 
  4. Jakmile houby změknou, přilijte víno a až se začne vypařovat, vlijte smetanu a zahřívejte k varu. Podle chuti osolte a opepřete. 
  5. Uvařené těstoviny sceďte, ponechte 1 hrnek slité vody a vsypte je do omáčky. Míchejte na nejvyšším stupni, až se těstoviny obalí omáčkou, podle potřeby přilijte trochu slité vody. Posypte parmazánem a čerstvě drceným pepřem a podávejte. 

PRIMA TIP: Pro vydatnější večeři můžete místo klasických těstovin použít i plněné tortellini. 

Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Autor: Tajemství těstovin Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami

Tajemství těstovin
Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

reklama