Máslové kuře na česneku se špenátem a slaninou ve smetanové omáčce

Moje hodnocení
1x

Maso ze stehenních kuřecích řízků je tučnější, a díky tomu i krásně šťavnaté. Připravte je s delikátní smetanovou omáčkou s čerstvým špenátem a křupavou slaninkou. Takhle kombinace všechny strávníky zaručeně okouzlí, je totiž nadpozemsky dobrá!

6 porcí
60 minut

Suroviny

KUŘE: Patrně nejoblíbenější maso napříč národními kuchyněmi, generacemi, náboženskými omezeními i nejrůznějšími chutěmi. Produkované v obrovském množství – a v tom je háček. Kuřata z masové produkce vzbuzují celou řadu otázek včetně etických. Není pochyb o tom, že chceme-li kuře, které chutná jako kuře, sáhneme po tom chovaném v bio režimu. Tak si budete moci nejen plně vychutnat jeho báječnou chuť, ale i zdravotné benefity, jakými jsou vysoký obsah bílkovin, takřka žádná cholesterol i solidní množství minerálů a vitaminů, obsažených v kuřecím mase.

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Do velké nepřilnavé pánve vlijte 1 lžíci oleje a vyškvařte v něm
  2. slaninu dozlatova. Kostičky vyjměte děrovanou naběračkou.
  3. Do pánve přilijte zbyly olej. Maso osolte a opepřete ze všech stran a zprudka ho opékejte
  4. z každé strany asi 5 až 8 minut, až bude propečené. Maso odložte a přikryjte. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  5. Do šťávy v pánvi přidejte máslo, česnek a cibuli a smažte asi 5 minut, až se rozvoní. Vlijte vývar nebo víno a nechte trochu odvařit. Přidejte vyškvařenou slaninu, a ještě asi 1–2 minuty smažte.
  6. Teplotu snižte a do pánve vlijte smetanu, stále promíchávejte a nechte mírně vařit. Omáčku osolte a opepřete podle chuti.
  7. Vsypte listy špenátu a nechte je zavadnout. Vsypte parmazán, asi 2 minuty promíchávejte,
  8. až se rozpustí a zahustí omáčku. Je-li třeba, vlijte rozmíchaný škrob, aby omáčka zhoustla, vařte ještě asi 1 minutu.
  9. Do omáčky se špenátem vložte zpět maso (spolu se šťávou, kterou pustilo), nechte jen krátce prohřát, posypte chilli a podávejte.

PRIMA TIP: Ke kuřeti se bude hodit jako příloha leccos, od těstovin a rýže až po nekalorické verze jako jsou cuketové nudle nebo v páře dušená zelenina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty