Dejvická stálice Restaurace U Veverky vás pohostí jako vlastní babička

K „Veverkům“ mám téměř osobní vztah. Vyrůstala jsem v podstatě za rohem a jsem ráda, že tato tradiční hospoda si zachovala svůj jedinečný ráz. Točí tady plzeňské pivo, které má říz, a stejně dobrou pověst má i místní kuchyně.

Na stálém jídelním lístku nechybí velký výběr chuťovek k pivu a také spousta lahůdek ve sklenici, jako je trhané maso, paštiky, nakládané sýry nebo sádlo se škvarky. Mezi hlavními jídly kraluje česká kuchyně a z velké části masové chody. V nabídce je i speciální víkendové menu, kde si můžete dopřát i slavnostnější jídla. Nejoblíbenější je ale obědová nabídka během pracovního týdne. A tu jsem tentokrát prozkoumala i já, objednala jsem si průřez menu přes aplikaci Dáme jídlo a do 40 minut u dveří zvonil kurýr s čerstvým a dobře zabaleným jídlem.

Součástí obědové nabídky je i menu dne, které zahrnuje hlavní jídlo a polévku za zvýhodněnou cenu. Vyzkoušela jsem smažené rybí filé z tresky s bramborovou kaší a salátem z červené řepy, ke kterému se podával ještě hovězí vývar s masem, zeleninou a drobením. To vše za cenu 195 Kč. Porce ryby byla velkorysá, bramborová kaše jemná, salátek osvěžující a nechyběl ani skrojek citronu na dochucení. I polévka byla velmi chutná. Prostě klasika, která potěší.

Protože moje dcera má velmi omezený repertoár jídel, které je ochotna sníst, ocenila jsem v obědové nabídce smažený květák s bramborem a tatarkou (179 Kč). Porce byla opět uspokojivá, květák byl připravený perfektně, nerozvařený, ani tvrdý, zkrátka akorát a v křupavém trojobalu. Dobře dochucený zelný salátek jako příloha také potěšil, k těžšímu smaženému jídlu se skvěle hodil.

Další chod mi vyloženě udělal radost. Koprová omáčka s bramborem a vejcem natvrdo (179 Kč) je klasika, ale mě k objednávce zlákaly zelené fazolky, které tam byly oproti klasice tak trochu navíc, ale to jídlo báječně povznesly. Ten křupavý a svěží element ke smetanové omáčce perfektně pasoval, jídlo díky tomu působilo skoro až jarně, což se v mrazivý lednový den opravdu hodilo.

Poslední jídlo v mé objednávce může být pro někoho trochu kontroverzní, ale mé srdce přímo zaplesalo, když jsem ho na menu objevila. Zadělávané savojské hovězí dršťky na paprice, česneku a rajčatech, s cuketou, bramborem, mrkví a feferonkou (205 Kč). Já jsem osobně velký zastánce toho, aby se v restauracích více nabízela jídla z vnitřností. Rozšiřuje to nabídku, a když se dobře zpracují, umí být vnitřnosti opravdovým kulinárním zážitkem. Právě dršťky jsou v české kuchyni tradiční surovinou, která se ale zpracovává pouze jako součást oblíbené polévky. Přitom se s ní dá pracovat velmi kreativně. A U Veverky se s tím popasovali velmi dobře. Dršťky byly opravdu měkké, dobře se krájely a spojení s chuťově výraznou omáčkou bylo velmi příjemné.

Polední nabídka Restaurace U Veverky je důkazem, že i obědy za příznivější ceny můžou být velmi dobré, zajímavé a uspokojivé. Z osobní zkušenosti vím, že tady prostě dobře vaří, a je skvělé, že vše si můžete dopřát i v pohodlí domova, pokud využijete službu Dáme jídlo.

Restaurace U Veverky

  • Eliášova 14, Praha 6

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty