Suroviny
- tapiokové perly 100 g
- kokosové mléko 250 ml
- voda 250 ml
- palmový cukr 50 g
- dračí ovoce 1 ks
- máta (lístky k podávání)
Postup přípravy
- V hrnci promíchejte tapiokové perly, kokosové mléko, vodu a palmový cukr. Na mírném až středním stupni zahřívejte až k varu za stálého míchání.
- Stále míchejte a vařte do zhoustnutí, zhruba 20 minut. Všechny tapiokové perly by měly být průhledné, bez bílých středů.
- Hotový pudink rozlijte do misek a nechte zchladnout.
- Dračí ovoce oloupejte, nakrájejte na kostičky a ozdobte jím pudink. Přidejte lístky máty.
PRIMA TIP: Tapiokové perly i palmový cukr koupíte v asijských obchodech, stejně jako dračí ovoce. To svým vzhledem skutečně připomíná malého růžového dráčka. Jmenuje se pitahaya a pod růžovou slupkou s měkkými ostny se skrývá měkká bílá dužina s černými semínky. Je sladká a voňavá.
Vyzkoušejte také klasickou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem
