Speciály

Nejlepší recepty se zázvorem

Zázvor je právě v této roční době nepostradatelný pro své léčivé účinky – je to velmi účinný pomocník při léčbě nachlazení. Ale je to také skvělé koření, které je základním dochucovadlem především v asijské kuchyni.

Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy.

Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví a má zcela nezaměnitelnou chuť.

Pusťte zázvor do své kuchyně a vyzkoušejte některý z našich zázvorových receptů:

Recepty