Suroviny
- drůbeží vývar (nejlépe domácí) 1,5 litru
- zázvor (najemno nastrouhaný čerstvý ) 1 lžíce
- kukuřičný škrob (maizena) 1,5 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- vejce 3 ks
- špenát (čerstvý ) 400 g
- sójové boby (uvařené čerstvé nebo bílé fazole) 1 hrst
- pažitka (nebo najemno nakrájená jarní cibulka na posypání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Odkaz
Špenát umí hrát hlavní roli ve výtečných jídlech. Inspirujte se recepty v našem speciálu!
Postup přípravy
- Vývar uveďte do varu ve velkém hrnci. Vsypte do něj zázvor a osolte ho. Vmíchejte do něj škrob a sójovou omáčku, povařte 1 až 2 minuty, až lehce zhoustne, a dejte stranou.
- V misce promíchejte trochu soli, sezamový olej a vejce. Horkou polévku stále lehce promíchávejte a pomalu do ní vešlehávejte vaječnou směs, pak vsypte lístky špenátu a boby a nechte asi 1 minutu špenát zavadnout. Polévku osolte podle chuti a rozdělte ji do misek. Podávejte ji posypanou pažitkou nebo jarní cibulkou.