Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Čínská vaječná polévka se špenátem

4 porce
do 30 minut
Čínská vaječná polévka se špenátem
Čínská vaječná polévka se špenátem Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Čínskou kuchyni jsme si oblíbili pro její nekonečnou variabilitu a povětšinou ostré, výrazné chutě. Tato polévka je jiná, jemná, téměř něžná, ovšem pikantnost jí nechybí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vývar uveďte do varu ve velkém hrnci. Vsypte do něj zázvor a osolte ho. Vmíchejte do něj škrob a sójovou omáčku, povařte 1 až 2 minuty, až lehce zhoustne, a dejte stranou.
  2. V misce promíchejte trochu soli, sezamový olej a vejce. Horkou polévku stále lehce promíchávejte a pomalu do ní vešlehávejte vaječnou směs, pak vsypte lístky špenátu a boby a nechte asi 1 minutu špenát zavadnout. Polévku osolte podle chuti a rozdělte ji do misek. Podávejte ji posypanou pažitkou nebo jarní cibulkou.
Reklama

Čínská vaječná polévka se špenátem  Foto: Čínská vaječná polévka se špenátem; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama