Suroviny
- drůbeží vývar, nejlépe domácí 1,5 litru
- najemno nastrouhaný čerstvý zázvor 1 lžíce
- maizena (kukuřičný škrob) 1,5 lžíce
- Sójová omáčka 1 lžíce
- Sezamový olej 1 lžíce
- Vejce 3 ks
- čerstvý špenát 400 g
- uvařené čerstvé sójové boby nebo bílé fazole 1 hrst
- pažitka nebo najemno nakrájená jarní cibulka na posypání
- sůl a čerstvě namletý pepř
Odkaz
Špenát umí hrát hlavní roli ve výtečných jídlech. Inspirujte se recepty v našem speciálu!
Postup přípravy
- Vývar uveďte do varu ve velkém hrnci. Vsypte do něj zázvor a osolte ho. Vmíchejte do něj škrob a sójovou omáčku, povařte 1 až 2 minuty, až lehce zhoustne, a dejte stranou.
- V misce promíchejte trochu soli, sezamový olej a vejce. Horkou polévku stále lehce promíchávejte a pomalu do ní vešlehávejte vaječnou směs, pak vsypte lístky špenátu a boby a nechte asi 1 minutu špenát zavadnout. Polévku osolte podle chuti a rozdělte ji do misek. Podávejte ji posypanou pažitkou nebo jarní cibulkou.