Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Restovaný chřest s houbami šitake a sezamem

4–6 porce
do 30 minut
Restovaný chřest s houbami šitake a sezamem
Restovaný chřest s houbami šitake a sezamem Autor: kuchařka Superjídlo
Tento rychlý pokrm kombinuje křehký chřest s masitými houbami šitake. Sezamová semínka jsou vysoce výživná a nabízejí překvapivé množství zdraví prospěšných látek, a to včetně těch, které snižují cholesterol. Podávejte jako přílohu nebo součást bufetového stolu.
Reklama

Článek

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem  Foto:

Užijte si sezonu naplno a vyzkoušejte nejlepší recepty ze zeleného chřestu

Zelený chřest lze právem považovat za krále jarní zeleniny. Lahůdková surovina, která má v Čechách dlouhou tradici, která však byla také nadlouho přerušena, se vrací do...
Reklama

Postup

  1. Chřest nakrájejte diagonálně na 5cm kousky.
  2. Ve velké pánvi při vysoké teplotě rozpalte olej. Přidejte česnek a zázvor a za stálého míchání restujte asi 30 sekund, dokud ingredience neuvolní aroma, nesmí ale zhnědnout. Přidejte houby a za častého míchání restujte asi 2 minuty, až začnou hnědnout. Poté přidejte chřest a za stálého míchání restujte asi 3 minuty, dokud chřest nezíská jasně zelenou barvu a nezkřehne.
  3. Vmíchejte víno, vývar a sójovou omáčku a vařte, dokud se tekutina nezredukuje do konzistence omáčky a všechna zelenina nezměkne, asi 2–3 minuty. Přidejte sezamová semínka, promíchejte, přendejte do nahřáté servírovací nádoby a ihned podávejte.
Reklama

Restovaný chřest s houbami šitake a sezamem  Foto: Restovaný chřest s houbami šitake a sezamem; foto: kuchařka Superjídlo

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto: Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí!

U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama