3 tipy na oblíbené vegetariánské a veganské podniky: Maitrea, Happy Bean a Sandokan

Tři pražské podniky, které mají jedno společné – na jejich menu nenajdete maso. V jednom ze jmenovaných bister nenajdete dokonce ani vajíčka nebo další živočišné produkty, protože je veganské. Ostatní jsou taková kombinace obojího. Pokud tedy maso nejíte vůbec, případně ho omezujete, určitě se vám naše tipy budou hodit! :)

Maitrea

Restaurace Maitrea, která je rozpoznatelná díky interiéru ve stylu feng shui, sídlí hezky v centru Prahy. Najdete tu fontány, krb, ale také samotného Buddhu. Nejdůležitější je z našeho pohledu samozřejmě jídlo, které tu vaří ve vegetariánském, ale i veganském provedení. Pochutnat si můžete na salátech, burgerech, asijském woku nebo také raw pokrmech a dezertech. Výběr je skutečně široký, takže určitě zavítejte!

Týnská ulička 6, Praha 1

webové stránky

Happy Bean bistro

Malé rodinné bistro Happy Bean u náměstí Jiřího z Poděbrad, která se nese v duchu vegetariánských a veganských jídel. Zavítat sem můžete na snídani, oběd, večeři či jen tak posedět u dobré kávy, prosecca nebo vína.

Vaří z čerstvých kvalitních surovin, nepoužívají polotovary a vajíčka rozhodně nekupují z klecových chovů. I v dalších ohledech ale myslí na přírodu. Určitě vyzkoušejte jejich vyhlášený Bean burger, ale věříme, že si z jejich menu vyberete i další specialitky.

Laubova 2, Praha 2

webové stránky

Sandokan Vegan Bistro

Poslední tip na podnik je čistě veganský, jak už je patrné přímo z názvu. Sídlí v podstatě kousek od Happy Bean a jmenuje se Sandokan Vegan Bistro. Nepoužívají při vaření rafinovaný cukr a 99 % jídel mají bez lepku. Oproti ostatním tipům má toto bistro ale jeden hlavní rozdíl, nabídka se mění každý den a je servírovaná formou samoobslužného bufetu. Inspirují se indickou kuchyní a často připravují všelijaké saláty. Pokud byste chtěli, jídlo vám zabalí i s sebou.

Korunní 81, Praha 2

webové stránky

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty