Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

JAKOŽE, COŽE?! Foodfestival, nad kterým zůstává rozum stát!

Jakože, cože?! festival

Jakože, cože?! festival Zdroj: Lasedesignen

  • Zavřít
Jakože, cože?! festival

Jakože, cože?! festival Zdroj: Lasedesignen

První víkend v říjnu si neplánujte žádnou hostinu a vyrazte mezi lidi. 4.–5. 10. 2014 se budou na Piazza Domino na pražském Andělu servírovat neobvyklé chuťové zážitky v netradičních degustačních menu vybraných restaurací.

Seznam.cz banner

Secret of Raw, Molekulární kuchyně Petra Koukolíčka nebo Hmyzožraní, šnečí speciality Snails Day a mnoho dalších se předvedou s jedinečnými extravagantními pokrmy, které bude moct ochutnat každý návštěvník.

Přehlídka chuťových explozí

Co takhle kaviár pro vegetariány z okurek nebo máty, jedlou hlínu, čokoládu naslano nebo kouřící drink? Degustační food festival s příhodným názvem JAKOŽE, COŽE ?! vás zasvětí do těch „nejulítlejších“ chuťových kombinací předních šéfkuchařů, kteří působí ve známých pražských podnicích. Zapojené restaurace, bary a kavárny vytvořily exkluzivně pro festival menu, jež jsou složena z ingrediencí, které spolu na první zdání zrovna neladí. Stačí však první sousto a vaše chuťové buňky, které se připravily na opravdový šok, zažijí překvapivou harmonii.

Chuťovky do stovky

Známé nádvoří Piazza Domino na Andělu u kina Cinestar a hotelu Andel's zahalí 4.–5. října na pohled prapodivné pokrmy. Jíst se bude vevnitř i venku, takže účastníci mohou dorazit, i když bude deštivo. Vstupné na festival je zdarma, návštěvníci budou moci volně ochutnávat ze kteréhokoliv stánku, kde se budou ceny jednotlivých chodů pohybovat od 70–100 Kč. Zábavu zajistí Radio City a kuchařské workshopy s šéfkuchaři.

Naučte se v kuchyni zaexperimentovat

Food festival JAKOŽE, COŽE?! pro návštěvníky připravil seriál workshopů o vaření, jež se tradičně těší v Čechách velké oblibě. Od mistra molekulární kuchyně Petra Koukolíčka se naučíte, co potřebujete k výrobě kouřícího drinku nebo vás zavedená kuchařská škola Chefparade poučí, že chutě, které nejdou obvykle dohromady nebo výrazně kontrastují, mohou být naprosto dokonalým spojením.

Více informací se o molekulární kuchyni dozvíte zde: www.molekularnicatering.cz

Možná přijde i kouzelník…

Z dalších gastro překvapení se můžete těšit například na restauraci Soup in the city / Epopey, japonskou a thajskou restauraci Saké, experimentátory z Hmyzožraní, vyhlášenou burgrárnu Dish nebo mladé kluky z We Are Burgers. Ukážou se ale i Rybárny Praha, šnečí inovátoři Snails Day, experimentální drinky Afro Coffee, vitariáni ze Secret od Raw, vietnamská restaurace GaoDen nebo zemědělství Jankovcovi, které vytváří domácí sirupy, z nichž tu budou připravovat i lahodné nápoje. O sladkou tečku se postará Lucie Melusová s dorty a chybět nebude ani pořádná čokoláda. Avšak v netradičním kabátě. Rozehřátou ji budete moct kombinovat se slanými a sladkými krekry ve speciálním stánku Milka Lu a Milka Tuc.

Celou akci si nenechá ujít ani náš gastro web Prima FRESH, který bude z festivalu živě reportovat a lákat na speciální a roztodivná menu.

SEZNAM WORKSHOPŮ:

Sobota

13.00 – Molekulární kuchyně v podání Petra Koukolíčka

15.00 – Proniknutí do tajů syrové stravy se Secret of Raw

18.00 – Netradiční škola vaření s Chefparade

Neděle

13.00 – Netradiční škola vaření II s Chefparade

15.00 – Polévky, jak je neznáte, od Soup in the city

17.00 – Hmyz na sto a jeden způsob

Více o akci naleznete na FB stránce Jakože, cože?!

PhaatThai nudle s kuřecím masem. Foto: archiv restaurace Saké

Na festivalu ochutnáte i Phaat Thai Gai z asijské restaurace Saké

(phaat thai nudle s kuřecím masem)

Ingredience – pro 4 osoby

• 350 g rýžových nudlí

• 400–600 g kuřecího masa

• 200–300 g tofu

• 2 stroužky česneku

• 1 cibule

• 2 až3 lžíce rostlinného oleje

• 3 až4 lžíce rybí omáčky

• 4 až5 lžic třtinového cukru

• 3 až 4 vejce

• 3 jarní cibulky nakrájené na 3cm kousky

• cca 200 g fazolových výhonků

• chilli papričky dle potřeby

• pepř

• 3 lžíce nasekaných buráků

• koriandr

• limetky

Postup

1. Nejprve namočte nudle do vlažné vody.

2. Kuřecí maso a tofu nakrájejte na kousky, česnek nasekejte na malé kousíčky. Cibuli nakrájejte.

3. Na pánvi rozehřejte olej. Vložte česnek a zlehka ho osmahněte. Přidejte kuřecí maso a zprudka ho opečte. Vlijte rybí omáčku rozmíchanou s cukrem.

4. Po chvíli restování začněte postupně přidávat tofu, fazolové výhonky a vejce, rozmíchané se zbylými surovinami.

5. Nakonec přidejte slité, předem namočené nudle.

6. Hotový Pad Thai naservírujte na talíř a ozdobte buráky, koriandrem a limetkou.

WeAre / burgers. Kamarádi, co pečou z lásky pro kamarády
Kam za jídlem

WeAre / burgers. Kamarádi, co pečou z lásky pro kamarády

„I HAVE a DREAM“, filozofují o svobodě u kávy v Afro Coffee
Kam za jídlem

„I HAVE a DREAM“, filozofují o svobodě u kávy v Afro Coffee

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova
Kam za jídlem

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova

Tradice i experimenty mají na háčku v Rybárnách Praha
Na nákupech

Tradice i experimenty mají na háčku v Rybárnách Praha

Vytáhněte je z domečku rovnou do pusy!
Kam za jídlem

Vytáhněte je z domečku rovnou do pusy!

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky česnek restaurace čokoláda nápoj pokrm kuřecí maso nudle rybí omáčka tofu sake

Návrhy pro vás

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem Předkrmy a chuťovky
6

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku Sladké

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku Maso

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem Hlavní jídla
6

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo Maso

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Sladké

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Hlavní jídla

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny


Přečtěte si také

Saláty
Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Soutěžící
Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso

Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso

Novinky
Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

Předkrmy a chuťovky
Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Prostřeno!
Prostřeno: Rukolový salát s opečeným toustem

Prostřeno: Rukolový salát s opečeným toustem

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená kýta se zeleninou a bramborem podle Lucie

Prostřeno: Pečená kýta se zeleninou a bramborem podle Lucie

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí vývar s noky podle Lucie Sabelové

Prostřeno: Hovězí vývar s noky podle Lucie Sabelové

Prostřeno!
Prostřeno: Osvědčené palačinky se zmrzlinou a ovocem

Prostřeno: Osvědčené palačinky se zmrzlinou a ovocem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Hlavní jídla
Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina Těstoviny

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina

Sladké
Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Sladké

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maso
Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo Maso

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty Maso

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty

Saláty
Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí Zelenina

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem Vegetariánské

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Nápoje
Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou Nápoje

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou

Ryby a mořské plody
Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré Hlavní jídla
5

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Polévky
Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce Polévky

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin Polévky

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin

Předkrmy a chuťovky
Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem
6

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut Recepty

Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost Předkrmy a chuťovky

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost

Vegetariánské
Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka Vegetariánské

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka

Sladké
Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert Sladké

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert

Norská šťavnatá buchta s jablky a mandlemi – skvělá jako snídaně, ale i jako sváteční moučník Sladké

Norská šťavnatá buchta s jablky a mandlemi – skvělá jako snídaně, ale i jako sváteční moučník

Saláty
Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem Saláty

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Těhotnej kuchař: Rajčatový salát s majonézou, cibulí a vejci Saláty

Těhotnej kuchař: Rajčatový salát s majonézou, cibulí a vejci

Přílohy
Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku Maso

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku

prima-cnn-news

ON-LINE: Přehlídka v Moskvě byla bezzubá, říká Just. Rusko podle něj neukázalo nic nového Čech si vsadil na nového papeže. Dobrý odhad mu vynesl více než půl milionu korun RADAR: Česko čekají mrazíky a déšť, může i sněžit. Podívejte se, kde budou srážky nejsilnější

prima-zeny

Panáka slivovice si dají v nebi. Přítel popsal poslední setkání Karla Heřmánka a Jiřího Bartošky Starostlivá máma Eva Perkausová řeší potravinové alergie synů. Manžel musí jíst mdlá jídla Ve věku 78 let zemřel herec a prezident KVIFF Jiří Bartoška

prima-zoom

Svět má nového papeže Zemřel Jiří Bartoška, bylo mu 78 let. Charismatický herec zářil v Andělovi páně či Teorii tygra Velitele Pražského povstání i Němců čekal po válce stejný osud, ve věznici vynášeli fekálie

prima-fresh

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

prima-cool

GTA VI: spousta nových fotek a zajímavostí Ve věku 78 let zemřel Jiří Bartoška. Herec nesmí snít, říkával o své profesi Šéf Marvelu přiznal, jak vnímá filmy a seriály svého studia z posledních let

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Bohém Pastrňák, magistr Vejmelka a dědek Červenka! Tato trojka potáhne repre ke zlatu Nahota pod peřinou: Spěte bez pyžama, říká lékař. Tělo, mozek i vztah vám poděkují

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Chcete mít dobrá a krásná rajčata? Jedlá soda vám pomůže! Drahá vejce vyvolala zájem o chov slepic: Můžete je mít i v paneláku! Známe pravidla Kočičí horoskop: Znamení zvěrokruhu odhalí povahu vaší kočky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.