zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jablečný crumble s křupavou krustou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Jablečný crumble

Jablečný crumble s křupavou krustou

Hodnoceno: 2x
Crumble je skvělým řešením pro ty, kteří si netroufají na práci s těstem, ale přesto by rádi připravili dobrý ovocný koláč. Tohle je totiž něco jako koláč bez těsta – prostě ovoce zapečené s křupavou drobenkou. A další výhoda? Je to rychlovka a skoro bez práce :)
do 1 hodiny
5 porcí

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

reklama

Suroviny (5 porcí)

Náplň:

Krusta:

Postup

  1. Troubu vyhřejte na 200 °C. Jablka i hrušku zbavte jádřinců, nakrájejte na větší půlměsíčky a dejte je do mísy. Přidejte zbylé ingredince, vše promíchejte a směs rozprostřete do středně velké zapékací mísy nebo malého pekáče.
  2. Vločky promíchejte s moukou a cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo a začněte vše propracovávat, dokud nevznikne jemná směs podobající se mokré strouhance. Díky tomu získáte na konci pečení krásně křupavou krustu.
  3. Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete po ovoci a pekáč šoupněte do trouby. Crumble pečte asi 40 minut, na povrchu by měl mít hezky křupavou krustu a uvnitř by měl bublat.
  4. Upečený crumble naberte, dobře to jde velkou lžící, a rozdělte na porce. Přidejte kopeček smetany a posypte moučkovým cukrem.
Crumble - nejrychlejší letní dezert

Crumble: nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou

reklama

Sledujte celou epizodu