Náplň
- jablka 6 ks
- hruška 1 ks
- třtinový cukr 2 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- máslo 1 lžíce
- citronová šťáva ( asi z 1/2 citronu)
Krusta
- ovesné vločky 120 g
- špaldová mouka 120 g
- máslo 100 g
- třtinový cukr 100 g
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Troubu vyhřejte na 200 °C. Jablka i hrušku zbavte jádřinců, nakrájejte na větší půlměsíčky a dejte je do mísy. Přidejte zbylé ingredince, vše promíchejte a směs rozprostřete do středně velké zapékací mísy nebo malého pekáče.
- Vločky promíchejte s moukou a cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo a začněte vše propracovávat, dokud nevznikne jemná směs podobající se mokré strouhance. Díky tomu získáte na konci pečení krásně křupavou krustu.
- Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete po ovoci a pekáč šoupněte do trouby. Crumble pečte asi 40 minut, na povrchu by měl mít hezky křupavou krustu a uvnitř by měl bublat.
- Upečený crumble naberte, dobře to jde velkou lžící, a rozdělte na porce. Přidejte kopeček smetany a posypte moučkovým cukrem.