Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečný crumble s křupavou krustou

5 porcí
do 1 hodiny
Jablečný crumble s křupavou krustou
Spouštím video za 5s.
Crumble je skvělým řešením pro ty, kteří si netroufají na práci s těstem, ale přesto by rádi připravili dobrý ovocný koláč. Tohle je totiž něco jako koláč bez těsta – prostě ovoce zapečené s křupavou drobenkou. A další výhoda? Je to rychlovka a skoro bez práce :)
Reklama

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny (5 porcí)

Náplň:

Krusta:

Reklama

Postup

  1. Troubu vyhřejte na 200 °C. Jablka i hrušku zbavte jádřinců, nakrájejte na větší půlměsíčky a dejte je do mísy. Přidejte zbylé ingredince, vše promíchejte a směs rozprostřete do středně velké zapékací mísy nebo malého pekáče.
  2. Vločky promíchejte s moukou a cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo a začněte vše propracovávat, dokud nevznikne jemná směs podobající se mokré strouhance. Díky tomu získáte na konci pečení krásně křupavou krustu.
  3. Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete po ovoci a pekáč šoupněte do trouby. Crumble pečte asi 40 minut, na povrchu by měl mít hezky křupavou krustu a uvnitř by měl bublat.
  4. Upečený crumble naberte, dobře to jde velkou lžící, a rozdělte na porce. Přidejte kopeček smetany a posypte moučkovým cukrem.
Reklama
Crumble - nejrychlejší letní dezert

Crumble: nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama