Drobenka
- mandle 100 g
- ovesné vločky 100 g
- třtinový cukr 3–4 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- máslo (studené ) 100 g + na vymazání
- sůl špetka
Náplň
- ovoce (nektarinky, meruňky, maliny, jahody, borůvky, angrešt) 700 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
- Ovoce vypeckujte a větší kusy nakrájejte na menší. Drobné ovoce jako maliny, borůvky angrešt můžou zůstat v celku.
- Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru.
- Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit.
- Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.
- Ovoce zasypte drobenkou a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 20–25 minut.
PRIMA TIP:
Crumble podávejte ještě teplý, ideálně s kopečkem zmrzliny.