Barevný crumble z letního ovoce s mandlovou drobenkou

Moje hodnocení
3x

Už jste někdy ochutnali křupavý crumble [krambl]? Tento dezert je velice jednoduchý, ale uděláte s ním opravdu parádu. Jde vlastně o křupavou drobenku, kterou podáváte s teplým rozpečeným ovocem. Lahůdka!

4 porce
60 minut

Drobenka

Náplň

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
  2. Ovoce vypeckujte a větší kusy nakrájejte na menší. Drobné ovoce jako maliny, borůvky angrešt můžou zůstat v celku.
  3. Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru.
  4. Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit.
  5. Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.
  6. Ovoce zasypte drobenkou a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 20–25 minut.

PRIMA TIP:

Crumble podávejte ještě teplý, ideálně s kopečkem zmrzliny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty