Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Barevný crumble z letního ovoce s mandlovou drobenkou
Suroviny (4–6 porce)
Drobenka:
- mandle 100 g
- ovesné vločky 100 g
- třtinový cukr 3–4 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- špetka soli
- studené máslo 100 g + na vymazání
Náplň:
- ovoce (nektarinky, meruňky, maliny, jahody, borůvky, angrešt) 700 g
- třtinový cukr 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
Postup
- Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
- Ovoce vypeckujte a větší kusy nakrájejte na menší. Drobné ovoce jako maliny, borůvky angrešt můžou zůstat v celku.
- Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru.
- Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit.
- Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.
- Ovoce zasypte drobenkou a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 20–25 minut.
PRIMA TIP:
Crumble podávejte ještě teplý, ideálně s kopečkem zmrzliny.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.