Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečný crumble

4 porce
do 30 minut
Jablečný crumble
Jablečný crumble Autor: Muži sobě
O tento fantastický recept se podělil šéfkuchař Titus Eliáš v nové kuchařce Muži sobě. Ideální zvlášť pro ty, kteří mají z pečení moučníků respekt. Tohle totiž určitě zvládnete a královsky si pochutnáte.
Reklama

Crumble je koláč bez všeho zbytečného, říká můj kolega Honza z Na Kopci – a já s ním naprosto souhlasím. Žádné těsto, které musíš složitě smíchat ze spousty surovin a které pak stejně okoušeš pouze proto, aby ses dostal k náplni. Prostě upečeš rovnou jen to dobré!Titus Eliáš

Reklama

Postup

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. Vlašské ořechy přesekejte nožem nahrubo.
  2. Široký kastrol s tlustým dnem postavte na sporák a pomalu v něm nechte rozpustit máslo, pak přisypte cukr a počkejte, až se rozpustí a vytvoří světlý karamel.
  3. Přidejte nakrájené ovoce, ořechy, sušené ovoce a mletou skořici. Občas zamíchejte a počkejte, až se vydusí tekutina, kterou pustí jablka a švestky.
  4. Mezitím si připravte drobenku: V misce lehce promíchejte cukr a změklé máslo. Přidejte mouku se skořicí a znovu promíchejte a mezi prsty rozdrob, aby vznikla drobenka.
  5. Keramické formičky nebo klidně větší žáruvzdornou misku naplňte ovocnou směsí, nebojte se ovoce do formy natlačit. Posypte drobenkou, klidně ji můžete také umačkat. Pečte v troubě při 180 stupních asi 10 minut a podávejte horké.
Reklama

Prima tip: Délka pečení v troubě závisí na velikosti formičky. Zkuste ke crumble ještě podávat zmrzlinu, doporučuji rumovou s rozinkami.

Muži sobě

Muži sobě

Muži vaří jinak než ženy – jsou otevřeni novým surovinám a postupům, rádi experimentují a nevadí jim investovat do potřebných surovin a vybavení. Zároveň ale vyžadují bezproblémovou a snadnou přípravu, úspěšnost na první pokus a intenzivní chuť.

Přesně takové jsou recepty v této knize. Všechny je vymysleli a otestovali muži, a to muži na slovo vzatí – přední čeští šéfkuchaři, kteří patří k české špičce: Roman Paulus (Alcron), Jirka Štift (Mandarin Oriental), Roman Dolejš (Corinthia), Michal Pšenička (Café Imperial), Ondřej Jíňa (TriBeCa), Titus Eliáš (Na Kopci a Na Konci), Tomáš Stehlík (Buddha-Bar), Marek Fichtner (Kempinski) a Jan Wiesner (Marriott).

Díky této knize zjistíte, že šéfkuchaři doma vaří podobně jako vy – rychle a nekomplikovaně. A že když použijete kvalitní suroviny a správně je zkombinujete, dosáhnete profesionálního výsledku i v domácí kuchyni.

Vydalo nakladatelství Rebe books Zuzany Humpolcové; doporučená cena: 499 Kč

Více info: www.muzivari.cz ; www.facebook.com/Muzisobe

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama