Bramborové šišky s mákem, oříškovým máslem a zmrzlinou podle restaurace RED Pif

Moje hodnocení
5x

Tradiční české jídlo lze s trochou invence proměnit v luxusní dezert, ale stále ho můžete podávat i jako hlavní chod, v jen trochu pohlednější podobě. Inspirujte se receptem z pražské restaurace RED Pif, uvedené množství vystačí na 5 velkých nebo 10 malých porcí.

5 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce, teplé oloupejte a po vychladnutí je nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Přidejte hrubou mouku, krupici, sůl, vejce a žloutek. Zpracujte těsto, z kterého vyválejte váleček (cca 2 cm v průměru), odkrajujte kousky (cca 20 g) a vyválejte z nich šišky. Vodu se solí přiveďte k varu, vhoďte šišky a vařte za občasného promíchání ode dna, dokud nevyplavou, trvá to asi 8 minut.
  3. Oříškové máslo připravte tak, že rozpusťte máslo v kastrůlku a na mírné teplotě a za občasného míchání nechte probublávat přibližně 20 minut. Syrovátka obsažená v másle se musí obarvit do světle hněda, to dodá máslu oříškovou příchuť. Na závěr máslo přeceďte přes plátno.
  4. Mletý mák promíchejte s cukrem. Šišky podávejte se směsí máku a cukru, zalité oříškovým máslem a doplněné nejlépe švestkovou zmrzlinou.

V RED Pifu se snoubí česká a francouzská gastronomie

Špičkově ošetřená Plzeň či vynikající naturální vína z Francie nejsou zdaleka jediným lákadlem RED Pifu. Nový podnik na pražském Andělu překvapí vzdušným, moderním designem sázejícím na dřevo, a samozřejmě parádní francouzskou i českou kuchyní, kterou má na starosti mimořádně zkušený chef David Kalina, jenž si své renomé vydobyl v podnicích Mincovna, Tiskárna či U Tellerů.

Vyzkoušejte i další recepty na sladké šišky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

RED Pif


Přečtěte si také

Recepty