Suroviny
- brambory 400 g
- hrubá mouka 100 g
- vejce 1 ks
- sůl
- máslo (kousek)
Dochucení
Článek
22 nápadů na moučníky z kynutého těsta
Kynuté těsto je pro mnoho kuchařek strašák, ale jakmile ho jednou pokoříte, zjistíte, že práce s ním není nic extra složitého. A výsledkem je nadýchané vláčné těsto.
Postup přípravy
- Nejprve dejte vařit brambory ve slupce. Nejlépe den předem. Potřebujete je vychladlé.
- Poté brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přisypte k nim mouku, přidejte vejce a sůl. Vypracujte těsto a dejte do lednice na 1 hodinu.
- Na pomoučeném válu tvarujte šišky. Ty poté vařte ve vroucí vodě cca 3 minuty. Šišky musí vyplavat na hladinu. Mezi uvařené šišky dejte kousek másla, aby se neslepily.
- Nyní si do kastrůlku vložte lesní směs a lehce povařte. Na talíř naservírujte šišky, zalijte horkou lesní směsí, posypte mletým mákem a moučkovým cukrem. Nakonec přidejte kousek másla.