Bramborové šišky s tvarohem a karamelizovanými švestkami
Zdroj: Smoothcooking.cz
Bramborové šišky s tvarohem a karamelizovanými švestkami
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Toto jídlo je neskutečně snadné a také velmi variabilní. Můžete ho vylepšit ovocem, ale stačí i máslo a mák. Tentokrát jsme se zaměřili na švestky, ze kterých lze připravit famózní rozvar. Pusťme se do toho!
Postup přípravy
-
Nejprve dejte vařit brambory, a to ve slupce. Uvařené je nechte vychladnout (nejlépe přes noc) a oloupejte.
-
Brambory nastrouhejte najemno, přidejte vejce, sůl a mouku a zapracovávejte.
-
Nechte si ještě další mouku připravenou, kdyby se těsto lepilo. Mouky tam nezapracovávejte ale moc. A s těstem si spíš tak hrajte, než důkladně hněťte, ať z něj nemáte bláto.
-
Na vál si nasypte další mouku, položte těsto a vždy si ukrojte kousek, ze kterého uválejte malé šišky.
-
Ty poté vařte cca 5 minut ve vroucí vodě. Ihned po vyndání z vody k nim přidejte kousek másla, díky tomu se neslepí.
-
Do pánve vložte máslo a na kousky pokrájené švestky a restujte. Nejlepší jsou hodně sladké švestky. Pokud jsou kyselejší, tak můžete přidat med. Díky sladkosti ze švestek nebo přidanému medu švestky krásně zkaramelizují.
-
Nakonec přidejte skořici. Kdyby se ovoce přichytávalo, přidejte trošku vody. Vznikne vám švestková omáčka.
-
Na talíř vyskládejte šišky, přidejte měkký tvaroh, přelijte rozpuštěným máslem a přidejte švestkový rozvar.
Bramborové šišky s tvarohem a karamelizovanými švestkami 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Bramborové šišky s tvarohem a karamelizovanými švestkami 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz