Bramborové šišky s mákem a ovocem
Zdroj: archiv Korunní cukr
Bramborové šišky s mákem a ovocem
Zdroj:
archiv Korunní cukr
Klasické české jídlo se příliš často nevaří a je to škoda! Šišky z bramborového těsta jsou výborné i jako příloha třeba k masové pečínce nebo pečené kachně, ale stejně tak je můžete servírovat nasladko. Tradičně se podávají s opraženou strouhankou a máslem nebo s mletým mákem a cukrem. Zkuste k nim tentokrát přidat i čerstvé nebo krátce povařené ovoce...
Postup přípravy
-
Brambory uvařte ve slupce a po vychlazení nastrouhejte.
-
Přidejte máslo, mouku, sůl, žloutek a vypracujte hladké těsto. Z něj odebírejte menší kousky, ze kterých dlaněmi vymodelujte šišky.
-
Velký hrnec naplňte vodou do 2/3, osolte a přiveďte k varu. Vložte šišky a vařte. Přeceďte či vyndejte naběračkou, až vyplavou na hladinu.
-
Smíchejte mletý mák a moučkový cukr. Směsí posypte teplé bramborové šišky, polijte rozpuštěným máslem a ozdobte svým oblíbeným ovocem, které dodá jídlu další chuťový rozměr.
Bramborové šišky s mákem a ovocem
Zdroj: archiv Korunní cukr
Bramborové šišky s mákem a ovocem
Zdroj:
archiv Korunní cukr