archiv Korunní cukr

Bramborové šišky s mákem a ovocem

Moje hodnocení
2x

Klasické české jídlo se příliš často nevaří a je to škoda! Šišky z bramborového těsta jsou výborné i jako příloha třeba k masové pečínce nebo pečené kachně, ale stejně tak je můžete servírovat nasladko. Tradičně se podávají s opraženou strouhankou a máslem nebo s mletým mákem a cukrem. Zkuste k nim tentokrát přidat i čerstvé nebo krátce povařené ovoce...

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • brambory 400 g
  • máslo 30 g
  • polohrubá mouka 110 g
  • špetka soli
  • žloutek 1 ks
  • mletý mák 100 g
  • cukr moučka Korunní 30 g
  • ovoce dle chuti

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce a po vychlazení nastrouhejte.
  2. Přidejte máslo, mouku, sůl, žloutek a vypracujte hladké těsto. Z něj odebírejte menší kousky, ze kterých dlaněmi vymodelujte šišky.
  3. Velký hrnec naplňte vodou do 2/3, osolte a přiveďte k varu. Vložte šišky a vařte. Přeceďte či vyndejte naběračkou, až vyplavou na hladinu.
  4. Smíchejte mletý mák a moučkový cukr. Směsí posypte teplé bramborové šišky, polijte rozpuštěným máslem a ozdobte svým oblíbeným ovocem, které dodá jídlu další chuťový rozměr.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty