Suroviny
- brambory 400 g
- máslo 30 g
- polohrubá mouka 110 g
- žloutek 1 ks
- mletý mák 100 g
- moučkový cukr (Korunní) 30 g
- ovoce (dle chuti)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce a po vychlazení nastrouhejte.
- Přidejte máslo, mouku, sůl, žloutek a vypracujte hladké těsto. Z něj odebírejte menší kousky, ze kterých dlaněmi vymodelujte šišky.
- Velký hrnec naplňte vodou do 2/3, osolte a přiveďte k varu. Vložte šišky a vařte. Přeceďte či vyndejte naběračkou, až vyplavou na hladinu.
- Smíchejte mletý mák a moučkový cukr. Směsí posypte teplé bramborové šišky, polijte rozpuštěným máslem a ozdobte svým oblíbeným ovocem, které dodá jídlu další chuťový rozměr.
Bramborové šišky s mákem a ovocem Zdroj: archiv Korunní cukr