Suroviny
- vepřová panenka 350 g
- vaječné nudle 2 hnízda
- Brokolice 200 g
- červená paprika 1 ks
- jarní cibulka 3 ks
- cukr muscovado 1 lžíce
- sójová omáčka ketjap manis 3 lžíce
- sušený česnek 1/4 lžičky
- chilli dle chuti
- několik listů salátu little gem
- sezamový olej na smažení
- sezamová semínka
Kamila Opl Hackerová: Ketjap (kecap) manis je sladká sójová omáčka z Indonésie. Oproti běžným sójovým omáčkám není tak slaná díky obsahu cukru. V některých městech může být složité ji sehnat (mají ji ale např. v Marks & Spencer), máte proto několik možností. Buď použijte omáčku sójovou nebo tamari a přidejte více cukru. Pokud však chcete zkusit její nenahraditelnou chuť, můžete si ji vyrobit i doma.
Článek
11 rychlých nudlových receptů v asijském stylu
Asijská kuchyně je plná rýže, ale také všelijakých druhů nudlí. Používají se do polévek, salátů, ale figurují samozřejmě i jako hlavní jídlo. My jsme pro vás vybrali...
Postup přípravy
- Uvařte brokolici tak, aby byla křupavá (stačí 2-3 minuty) a přendejte ji do misky s ledovou vodou, aby si zachovala svěží barvu. Do „použité“ vody v hrnci vhoďte nudle a nechte je odstát po potřebnou dobu (nebo je připravte dle konkrétního návodu na obalu). Poté je slijte a odložte stranou.
- V pánvi rozpalte sezamový olej, panenku nakrájejte na nudličky a nechte ji zprudka opéct. Poté přidejte cukr a počkejte, až trochu zkaramelizuje. Zalijte omáčkou, přisypte sušený česnek a ještě chvíli míchejte, dokud maso není hotové.
- Obsah pánve přendejte do mísy a zakryjte, aby vše zůstalo horké.
- Pánev vytřete papírovou utěrkou, vlijte trochu oleje a vsypte papriku nakrájenou na nudličky. Zprudka zhruba minutu smažte, přihoďte brokolici a ještě chvíli nechte opékat v pánvi. Do pánve přidejte maso i s omáčkou a vše pořádně promíchejte.
- Vmíchejte nudle tak, aby se obalily omáčkou, ochuťte pomocí chilli. Stáhněte z ohně a přidejte nakrájenou cibulku a salátové listy.
- Na talíři posypte sezamovými semínky a ihned podávejte.