Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mrkvové rohlíčky s povidly
Suroviny (40 ks porcí)
- mrkev 400 g
- Máslo 300 g
- hladká mouka 400 g
- mletá skořice 1/2 lžičky
- mletý muškátový oříšek 1/4 lžičky
- kůra z 1 pomeranče
- šťáva ze 1/4 pomeranče
- Povidla
- vejce na potření
- cukr moučka na posypání
Postup
- Nejprve oloupejte mrkev a nastrouhejte ji najemno. Pokud máte, můžete využít robota. Nastrouhanou mrkev přendejte do hnětací mísy. Přidejte k ní máslo a hladkou mouku. Ke směsi přidejte mletou skořici a strouhaný muškátový oříšek. Na jemném struhadle nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče a obojí přidejte do mísy. Poté důkladně zpracujte těsto, které poté nechte minimálně půl hodiny odležet v lednici.
- Troubu rozpalte na 200 °C. Připravte si vál a poprašte ho moukou. Těsto rozdělte na 8 kousků a udělejte z nich kuličky. Vezměte jednu a rozválejte ji do kruhu. Nejlépe rádýlkem ji rozkrájejte na 8 klínků a na každý dejte trochu povidel. Rohlíčky balte od nejširší části k nejužší. Takto zpracujte všechno těsto.
- Rohlíčky přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a každý potřete rozkvedlaným vajíčkem.
- Pečte ve vyhřáté troubě asi 10 minut a potom rohlíčky poprašte moučkovým cukrem.
Mrkvové rohlíčky s povidly; foto: Smoothcooking.cz
Smooth cooking aneb vaříme hladce
Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.
Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.
Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.