reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bratislavské ořechové rohlíčky
Autor: Johana Pošová Bratislavské ořechové rohlíčky

Bratislavské ořechové rohlíčky

Hodnoceno: 0x
Rohlíky z kynutého těsta patří k našemu pekařskému repertoáru stejně jako k francouzskému croissanty. Varianta připisovaná slovenskému hlavnímu městu je svátečně plná senzační oříškové nádivky – mistrovský kousek, s nímž bychom opět rádi vytvořili federaci.
do 1 hodiny
10–12 porcí

reklama

Suroviny (10–12 porcí)

Postup

  1. Droždí rozmíchejte v mléce s 1 lžičkou cukru. Máslo ušlehejte se zbylým cukrem do pěny, přidejte 2 žloutky a vejce a míchejte ještě asi čtvrt hodiny. Pak zapracujte mouku, sůl, kvásek a vypracujte těsto. Nechte ho na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.
  2. Na nádivku promíchejte všechny suroviny a doslaďte dle chuti.
  3. Na pomoučené ploše těsto rozdělte na dva díly a každý rozválejte. Nakrájejte je na čtverce, naplňte, vytvarujte jako rohlíky a nechte ještě nakynout. Rohlíky rozložte na vymazaný plech, potřete rozšlehaným žloutkem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15 minut dozlatova.

Bratislavské ořechové rohlíčky  Foto: Bratislavské ořechové rohlíčky; foto: Johana Pošová

Další recepty na sladké moučníky z kynutého těsta ze všech koutů světa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Související témata: Sladké , Slovenská kuchyně