zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly
Autor: Rok s Garden & Kitchen Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly

Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly

Hodnoceno: 12x
Svačina, po které se rychle zapráší. Mrkev se nenachází v náplni, jak by se dalo očekávat, ale v těstě, které je díky tomu vláčné. Výborně si rozumí s povidly, které se vám rozlinou po jazyku po prvním kousnutí. Tvarujte rohlíčky co nejmenší, tak na dvě sousta.
do 1,5 hodiny
32 ks porcí

reklama

Suroviny (32 ks porcí)

Postup

  1. Mouku prosejte do mísy, promíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Rozkrájejte do ní máslo a zlehka promíchejte nožem do konzistence drobenky. Přidejte nastrouhanou mrkev, jogurt nebo zakysanou smetanu a rychle vypracujte nelepivé kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte nejméně na 30 minut do lednice. 
  2. Plech vyložte pečicím papírem. Odpočinuté těsto rozdělte na čtvrtiny a z každé vyválejte na lehce pomoučené ploše kruh. Rozkrojte ho nožem nebo rádýlkem na osm stejných trojúhelníků. Na širší část dejte jednu lžičku povidel a zabalte do tvaru rohlíčku. 
  3. Rohlíčky skládejte na připravený plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, zhruba 15 minut. Horké rohlíčky nechte mírně zchladnout a pocukrujte podle chuti. 

PRIMA TIP: Jak mít všechny rohlíčky stejné? Z těsta vyválejte kruh, rozkrojte ho napůl, pak na čtvrt a pak každý díl přepulte, polovinu opět přepulte a vzniklou čtvrtinu opět přepulte. Tak vznikne z jednoho kruhu osm stejných trojúhelníků. 

Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly
Autor: Rok s Garden & Kitchen Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly
Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly
Autor: Rok s Garden & Kitchen Perfektní recept na mrkvové rohlíčky plněné povidly

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz