Rýžová směs:
- rýže (např. Classic SOS; v suchém stavu) 200 g
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- červená jablka 1 ks
- cizrna (v nálevu) 350 g
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- kurkuma (mletá) 1/2 lžičky
- mletý kardamom 1/4 lžičky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- rukola (čerstvá) 2 hrsti
- feta 200 g
- avokádo (zralé) 1 ks
Dresink:
- francouzská hořčice 70 g
- med 2 lžíce
- extra panenský olivový olej 30 g
- ocet balsamico 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy:
-
Jablko omyjte a nakrájejte na menší kousky. Na přepuštěném másle ho spolu se scezenou cizrnou orestujte. Přidejte kukrumu, zázvor, kardamom, pepř a sůl, promíchejte.
-
Rýži propláchněte a dejte vařit do dvojnásobného množství osolené vody. Vařte pozvolna 18–20 minut. Po uvaření smíchejte s jablkem a cizrnou.
-
Přidejte rukolu a promíchejte.
-
Přendejte na talíř, přidejte rozdrobenou fetu a avokádo.
-
V misce smíchejte hořčici, med, ocet, olivový olej a sůl a zakápněte jím jednotlivé porce.
-
Nakonec můžete pokapat kvalitním extra panenským olivovým olejem a opepřit dle chuti.
Bez masa: Sytý salát s rýží, jablkem, cizrnou, avokádem, fetou a medovým dresinkem Zdroj: Kateřina Jašková
Bez masa: Sytý salát s rýží, jablkem, cizrnou, avokádem, fetou a medovým dresinkem Zdroj: Kateřina Jašková
Další dobroty bez masa:
Nebo zkuste tento rychlý těstovinový salát podle našeho videoreceptu: