Bezmasé houbové soté à la Stroganoff

Moje hodnocení
8x

Minutkové soté Stroganoff se v originální verzi připravuje z hovězího masa. Ale bezmasá varianta z hub je neméně skvělá. V sezoně použijte pevné lesní houby, po sezoně sáhněte po hnědých žampionech a hlívě ústřičné.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V pánvi na oleji rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na plátky asi 5 minut, až zvláční. Přidejte houby nakrájené na větší kousky a restujte je asi 5 minut. Přidejte rajský protlak, nahrubo nasekaný česnek a mletou papriku a restujte asi 30 vteřin, jen aby se paprika rozvoněla (nesmí se připálit!).
  2. Zalijte vývarem, dochuťte worcesterovou omáčkou a dijonskou hořčicí. Přiveďte k varu a nechte dusit asi 5 minut.
  3. Vmíchejte zakysanou smetanu, nasekanou petrželku, osolte a opepřete. Podávejte s rýží, případně se širokými nudlemi.
PRIMA TIP: Na přípravu soté se nejlépe hodí pevné houby, jako je hřib smrkový, klouzek strakoš, kozák nebo křemenáč, výborné jsou i lišky. Houby krájejte na větší kusy. Pokud máte rádi výrazné chutě, můžete spolu s houbami přidat do soté i kapary nebo nadrobno nakrájené kyselé okurky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty