Plněné papriky
Rajčatová omáčka
- máslo 40 g
- cibule 1 ks
- zeleninový vývar 1 litr
- rajčata 500 g
- rajský protlak 100 g
- hladká mouka 80 g
- bobkový list 3 ks
- nové koření 7 kuliček
- pepř celý 2 lžičky
- mletá skořice 1/2 lžičky
- třtinový cukr
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve uvařte doměkka rýži (uvařte jí rovnou více, můžete ji podávat i jako přílohu). Zatímco se rýže vaří, na pánvi zpěňte nakrájenou cibuli a česnek s nastrouhanou mrkví a nastrouhaným celerem. Odstavte z plotny.
- Sójové maso uvařte, sceďte všechnu vodu a rozmixujte ho do podoby mletého masa. Důkladně promíchejte s uvařenou rýží, domácím kečupem, kořením a zeleninovou směsí z pánve.
- Paprikovým luskům odkrojte stopku a naplňte je vegetariánskou směsí. Plněné lusky vložte do vymazaného pekáčku a nechte je péct při 200 °C po dobu 20 až 25 minut.
- Rajčatům nakrojte slupku, vložte je do vyšší mísy a zalijte je horkou vodou. Po 10 minutách z nich půjde lehce svléknout slupka.
- V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte mouku a po minutce máte hotovou jíšku. K jíšce přidejte na kostky nakrájená loupaná rajčata, zeleninový vývar i všechno koření, ideálně zabalené v kousku gázy. Přiveďte obsah hrnce k varu a nechte ho 20 minut probublávat. Pravidelně kontrolujte, aby se připravovaná omáčka nepřipálila.
- Nakonec přidejte rajský protlak, vyndejte kuličky koření a vše společně rozmixujte na hladkou omáčku. Omáčku ještě chuťově dolaďte tmavým třtinovým cukrem a případně dosolte.
Připravte klasické plněné papriky s mletým masem a rajskou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletnír ecept najdete ZDE