Kateřina Neumannová pro MORA

Bezmasé plněné papriky v omáčce z čerstvých rajčat podle Kateřiny Neumannové

Moje hodnocení
2x

Máte doma teď právě hodně rajčat a paprik a nevíte už, co s nimi? Vsaďte na oblíbenou českou omáčku z čerstvých rajčat s pečenými paprikovými lusky. Ty můžete naplnit namísto mletým masem skvěle ochucenou směsí ze sójového masa, a vykouzlíte tak vegetariánské jídlo za pár korun. Vyzkoušejte recept podle Katky Neumannové a vychutnejte si léto s voňavým a chutným jídlem plným minerálů a bílkovin!

6 porcí
60 minut

Plněné papriky

Rajčatová omáčka

Postup přípravy

  1. Nejprve uvařte doměkka rýži (uvařte jí rovnou více, můžete ji podávat i jako přílohu). Zatímco se rýže vaří, na pánvi zpěňte nakrájenou cibuli a česnek s nastrouhanou mrkví a nastrouhaným celerem. Odstavte z plotny.
  2. Sójové maso uvařte, sceďte všechnu vodu a rozmixujte ho do podoby mletého masa. Důkladně promíchejte s uvařenou rýží, domácím kečupem, kořením a zeleninovou směsí z pánve.
  3. Paprikovým luskům odkrojte stopku a naplňte je vegetariánskou směsí. Plněné lusky vložte do vymazaného pekáčku a nechte je péct při 200 °C po dobu 20 až 25 minut.
  4. Rajčatům nakrojte slupku, vložte je do vyšší mísy a zalijte je horkou vodou. Po 10 minutách z nich půjde lehce svléknout slupka.
  5. V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte mouku a po minutce máte hotovou jíšku. K jíšce přidejte na kostky nakrájená loupaná rajčata, zeleninový vývar i všechno koření, ideálně zabalené v kousku gázy. Přiveďte obsah hrnce k varu a nechte ho 20 minut probublávat. Pravidelně kontrolujte, aby se připravovaná omáčka nepřipálila.
  6. Nakonec přidejte rajský protlak, vyndejte kuličky koření a vše společně rozmixujte na hladkou omáčku. Omáčku ještě chuťově dolaďte tmavým třtinovým cukrem a případně dosolte.

Připravte klasické plněné papriky s mletým masem a rajskou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletnír ecept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Neumannová pro MORA


Přečtěte si také

Recepty