redakce Prima FRESH

Bez masa: Čočkové karbanátky s bramborovou kaší a zelným salátkem

Moje hodnocení
2x

Luxus, který je variací na klasické téma, nemůže nikdy zklamat. Zvláště, když je jeho příprava takhle radostná a chuť tak zajímavá.

4 porce
45 minut

Karbanátky

Salát

Postup přípravy

  1. Nechte si stranou malý hrnek uvařené čočky. Zbylou čočku v míse rozmačkejte nebo rozmixujte tyčovým mixérem spolu s rajčatovou pastou a vším kořením. Do směsi vmíchejte zbylou čočku, mrkev a petrželku.
  2. Přidejte asi 2 lžíce mouky a směs propracujte. Vytvarujte 4 karbanátky, je-li třeba, přidejte zbylou mouku. Nechte chvíli odpočívat v chladu.
  3. Mezitím si připravte salát. V míse prošlehejte citronovou šťávu s tahini, cukrem a trochou soli dohladka.
  4. Přidejte najemno nakrájené nebo nakrouhané zelí a mrkev, vmíchejte petržel a vše dobře promíchejte. Nechte stranou.
  5. Na rozehřátém oleji při střední teplotě smažte karbanátky z obou stran dozlatova. Podávejte je s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami a pikantním salátem.
PRIMA TIP: Karbanátky můžete obalovat i klasicky ve strouhance a samozřejmě použít i vlastní ochucení – čočka snese výraznější chutě a různé exotické koření jí dodá na zajímavosti. To samé platí i pro salát, oříšková chuť sezamové pasty tahini se zelím báječně ladí. Je to i skvělý tip pro využití zbylé vařené čočky nebo čočkové kaše. Když uděláte placičky plošší, můžete je použít i jako hamburger do žemle.

Vyzkoušejte také zelný salát Coleslaw podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Zelný salát Coleslaw

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty