zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou
Autor: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou

Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou

Hodnoceno: 5x
Rizoto má sice rýži ve svém názvu, ale proč nepoužít i jiné sypké suroviny k dosažení podobného výsledku. Čočka je skvělým kandidátem, protože vařením měkne a je chuťově neutrální, takže ji můžete kombinovat s různou zeleninou i kořením. Červenou, černou a zelenou čočku nemusíte namáčet, hnědou namočte alespoň dvě hodiny předem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno. 
  2. Ve větším hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a restujte ji za občasného míchání dozlatova, na středním stupni to trvá 5–8 minut. 
  3. Přidejte čočku a zalijte ji vodou tak, aby byla těsně ponořená. Pokud čočku namáčíte předem, přidejte ji i s vodou. Promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut. 
  4. Přilijte víno, nechte ho odvařit a zalijte vývarem. Přidejte tymián, osolte, opepřete a vařte doměkka, zhruba 20 minut. 
  5. Parmazán nastrouhejte nahrubo. Vmíchejte ho do hotové čočky spolu s máslem, které ji zjemní, a podávejte. 

Jak ušetřit čas: V přístroji Tefal Actifry rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, zavřete a nechte 6 minut běžet na program VII. Přidejte namočenou čočku a nechte vařit 3 minuty. Přidejte zbylé suroviny a vařte 20 minut doměkka. 

Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou
Autor: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou
Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou
Autor: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou

reklama

Adéla ještě nevečeřela
Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Komička a zpěvačka Adéla Elbel je také mámou dvou dcer, a tak každý den přemýšlí, co bude vařit. Ve vtipné kuchařce zpracované jako komiks ji inspiruje šéfkuchař Ondřej Slanina známý z dua Kluci v akci. Vybírat můžete z 31 receptů převážně na hlavní jídla, která jsou nejen chutná, sytá a zdravá, ale i rychle hotová. Zvlášť pokud použijete chytré pomocníky od Tefalu, díky kterým zůstane kuchyň čistá i po večeři.

Vydalo EV public relations. 

Související témata: čočka , rizoto , bez masa , Kořenová zelenina , Hlavní jídla