Suroviny
Postup přípravy
- Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.
- Ve větším hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a restujte ji za občasného míchání dozlatova, na středním stupni to trvá 5–8 minut.
- Přidejte čočku a zalijte ji vodou tak, aby byla těsně ponořená. Pokud čočku namáčíte předem, přidejte ji i s vodou. Promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut.
- Přilijte víno, nechte ho odvařit a zalijte vývarem. Přidejte tymián, osolte, opepřete a vařte doměkka, zhruba 20 minut.
- Parmazán nastrouhejte nahrubo. Vmíchejte ho do hotové čočky spolu s máslem, které ji zjemní, a podávejte.
Jak ušetřit čas: V přístroji Tefal Actifry rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, zavřete a nechte 6 minut běžet na program VII. Přidejte namočenou čočku a nechte vařit 3 minuty. Přidejte zbylé suroviny a vařte 20 minut doměkka.
Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou 2 Zdroj: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela
Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou Zdroj: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela