Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Čočkové rizoto s kořenovou zeleninou

Moje hodnocení
5x

Rizoto má sice rýži ve svém názvu, ale proč nepoužít i jiné sypké suroviny k dosažení podobného výsledku. Čočka je skvělým kandidátem, protože vařením měkne a je chuťově neutrální, takže ji můžete kombinovat s různou zeleninou i kořením. Červenou, černou a zelenou čočku nemusíte namáčet, hnědou namočte alespoň dvě hodiny předem.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a restujte ji za občasného míchání dozlatova, na středním stupni to trvá 5–8 minut.
  3. Přidejte čočku a zalijte ji vodou tak, aby byla těsně ponořená. Pokud čočku namáčíte předem, přidejte ji i s vodou. Promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte 5 minut.
  4. Přilijte víno, nechte ho odvařit a zalijte vývarem. Přidejte tymián, osolte, opepřete a vařte doměkka, zhruba 20 minut.
  5. Parmazán nastrouhejte nahrubo. Vmíchejte ho do hotové čočky spolu s máslem, které ji zjemní, a podávejte.

Jak ušetřit čas: V přístroji Tefal Actifry rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, zavřete a nechte 6 minut běžet na program VII. Přidejte namočenou čočku a nechte vařit 3 minuty. Přidejte zbylé suroviny a vařte 20 minut doměkka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Komička a zpěvačka Adéla Elbel je také mámou dvou dcer, a tak každý den přemýšlí, co bude vařit. Ve vtipné kuchařce zpracované jako komiks ji inspiruje šéfkuchař Ondřej Slanina známý z dua Kluci v akci. Vybírat můžete z 31 receptů převážně na hlavní jídla, která jsou nejen chutná, sytá a zdravá, ale i rychle hotová. Zvlášť pokud použijete chytré pomocníky od Tefalu, díky kterým zůstane kuchyň čistá i po večeři.

Vydalo EV public relations.


Přečtěte si také

Recepty